Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Корпоративна соціальна відповідальність як фактор ефективної діяльності сучасних підприємств харчової галузі(2021) Березянко, Тамара Володимирівна; Малихіна, Світлана Вікторівна; Галиця, Ігор ОлександровичСоціальна орієнтація світової економіки вимагає розвитку діяльності з корпоративної соціальної відповідальності для забезпечення вільного виходу вітчизняних компаній на світові ринки і розширення співпраці з іноземними інвесторами, підтримки гідної конкурентної позиції на міжнародній арені. Метою статті є вивчення використання КСВ в управлінні розвитком харчової промисловості України, обґрунтування її ролі у підвищенні фінансово-економічних результатів господарювання, формуванні громадянського суспільства. Доведено, що основними тенденціями, на які слід орієнтуватись українським підприємствам харчової промисловості у сфері КСВ з огляду на процеси євроінтеграції, є кругова економіка, більше інвестицій у споживачів та працівників підприємства, прозорість діяльності та постійний моніторинг КСВ з огляду на дотримання інтересів ключових стейкхолдерів, тісна співпраця з урядовими та неурядовими структурами у вирішенні соціальних та екологічних проблем. Дослідження стратегічного забезпечення КСВ підприємств харчової промисловості показало, що фактично мала кількість крупних підприємств в цій галузі (більшість з іноземним капіталом) досягли успіху та прогресу у сфері сталого розвитку та в подальшому готові демонструвати прозорість діяльності. Пропонується, щоб в майбутніх дослідженнях була зроблена спроба вивчити інші види діяльності в області КСВ, пов’язані з екологічною, економічною та соціальною сферами. The social orientation of the global economy requires the development of Corporate Social Responsibility activities to ensure the free entry of domestic companies into world markets and expand cooperation with foreign investors, and maintain a decent competitive position in the international arena. Understanding the importance of CSR encourages businesses not only to behave law-abiding, but also to voluntarily participate in the implementation of corporate contributions to the development of the community, territory and the establishment of social partnership relations with the state. That is why the issue of implementing CSR standards in all areas of production and economic activity, and in the field of food production in particular, requires further study and analysis. The purpose of the article is to study the use of CSR in managing the development of the food industry in Ukraine, substantiate its role in improving the financial and economic results of management, and form civil society. The paper suggests the stages (stages) of CSR application at the level of food enterprises. It is proved that the main trends that Ukrainian food industry enterprises should focus on in the field of CSR, taking into account the processes of European integration, are a circular economy, more investment in consumers and employees of the enterprise, transparency of activities and constant monitoring of CSR, taking into account compliance with the interests of key stakeholders, close cooperation with government and non governmental structures in solving social and environmental problems. The study of strategic CSR support for food industry enterprises showed that in fact a small number of large enterprises in this industry (most with foreign capital) have achieved success and progress in the field of sustainable development and are ready to demonstrate transparency in their activities in the future. It is proposed that future studies should attempt to explore other CSR activities related to the environmental, economic and social spheres.Документ Харчовий ринок України на передодні вступу до СОТ(2005) Березянко, Тамара ВолодимирівнаСтаттю присвячено проблемам на першочерговим наслідкам вступу до СОТ для харчової промисловості. Розглянуто думки аналітиків національних та західних, наведено оцінки та перестороги щодо штучного прискорення вступу. The article deals with the problems and priorities of the expected consequences for the food industry as a result of WTO accession. Having considered the views of leading national and foreign experts, given the positive and negative assessments of the expected results for the artificial acceleration of the entry fields.Документ Розвиток корпоративного сектору харчової промисловості(2014) Березянко, Тамара ВолодимирівнаУ статті проаналізовано процес зростання економічних показників харчової промисловості. Досліджено вплив потужного корпоративного сектору на конкуренцію у секторах та формування специфічної стратегії стагнації. Проаналізовано період за більш ніж 10 років, оцінено фактори розвитку конурентного середовища, динаміку рівня конкуренції серед підприємств корпоративного сектору харчової промисловості й олігополізації ринку виробництва харчової продукції. Приділено увагу розвитку інституціональних засад у харчовій промисловості. In this article it was analyzed the building process of oligopolistic market and its influence on food industry economic indicators state growth. It was investigated the impact of highpowered corporate sector to competition in the sector and the formation of specific strategies stagnation. In the article is investigated the period in longer than 10 years, are evaluated the dynamics of the level of competition in the corporate sector, the factors of influence on its nature, and also conditions for shaping of the oligopolnoy structure of the markets for the carrying out of food production.The attention paid to the development of the institutional framework in the food industry through the introduction of social and socially responsible company.Документ Особливості регуляторної політики у виробництві харчової продукції(2014) Березянко, Тамара Володимирівна; Литвинець, Лариса ФедорівнаУ статті розглянуто проблеми та тактики регуляторного впливу на діяльність корпоративного сектору харчової промисловості. У цій статті розглянуто основні вузькі місця розвитку корпоративного сектору, проаналізовано еволюцію бізнес-середовища в харчовій промисловості, проблеми узгодженості між інтересами власників і суспільства. Підкреслено, що законодавче регулювання в основному враховує потреби ресурсних секторів. Наведено результати законотворчої діяльності Верховної Ради України за 5 та 6 сесії у області регулювання діяльності корпоративного сектору. Наслідком аналізу є висновок щодо збереження у законодавчому регулюванні преференційності яка дозволяє менеджменту реалізувати тактику маніпулювання умовами ведення бізнесу у галузевих секторах. The problems and tactics of the legislative impact of the activities of the food industry are shown in this article. This article consist the main problems companies at the corporate sector, analise the competitive environment on food markets factors, the problems of ownership in the corporate sector. During the analysis found that the regulation of the food industry is focused mostly on the factors of a fiscal nature. The results of the legislative activity of the Verkhovna Rada of Ukraine session 5 and 6 in the regulation of the corporate sector. Finaly virtually undeveloped with national corporate law became the springboard for the creation and preferential use in practice management techniques manipulation sectoral markets.