Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
9 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження вологоутримувальної здатності сухого жому(2014) Іващенко, Наталія Вікторівна; Шутюк, Віталій Володимирович; Буляндра, Олексій Федорович; Василенко, Сергій МихайловичОдним із основних інгредієнтів корму для великої рогатої худоби в Україні має стати сухий жом, виробництво якого є важливим завданням з огляду на необхідність перероблення побічних продуктів цукрового виробництва за відсутності великих тваринних комплексів. В статті наведено результати дослідження оводнення зразків розсипного та гранульованого бурякового жому, отриманих на виробництві та в лабораторних умовах, як одного з якісних показників сухого продукту. В результаті аналізу проведених експериментів установлено, що жом, висушений низькотемпературним способом, набухає, в основному, за перших 15…20 хв. Тривалість набухання для промислово висушеного гранульованого жому становить 80 хв, для розсипного – 20 хв. Більше значення показник набухання сухого жому відповідає меншим температурним режимам сушіння One of the main ingredients of feed for cattle in Ukraine should be a dry pulp production, which is an important task, given the need for processing the by-products of sugar production in the absence of large livestock complexes. The paper presents the results of a study of hydration samples of loose and granulated beet pulp obtained in the production and in the laboratory, as one of the quality indicators of the dry product. The analysis of the experiments established that the pulp is dried by low-temperature process, swells mainly in the first 15…20 min. Duration swelling industrialized dried granulated pulp is 80 minutes for the placer - 20 min. Large values of the swelling of dry pulp corresponds to lower drying temperature conditions.Документ Про міграцію вологи в макаронах при сушінні(1976) Таранов, Іван Тимофійович; Буляндра, Олексій ФедоровичТемпература матеріалу є одним з найважливіших показників процесу сушіння. У літературі цей показник характеризується як основна характеристика процесу сушіння, яка залежить не тільки від властивостей матеріалу, а й від параметрів теплоносія і способу сушіння. The temperature of the material is one of the most important indicators of the drying process. In the literature, the figure is described as the main characteristic of the drying process, which depends not only on material properties but also on the parameters of carrier and method of drying.Документ Про застосування тристадійних режимів для сушіння макаронів у плоских касетах(1972) Таранов, Іван Тимофійович; Курганська, А. І.; Буляндра, Олексій ФедоровичСушіння - це найбільш трудомісткий, тривалий та енергоємний процес виробництва макаронних виробів. Тому зростання продуктивності праці у виробництві макаронних виробів значно залежатиме від скорочення тривалості сушіння. Drying - is the most labor-intensive, energy-intensive and lengthy process of production of pasta. Therefore, productivity growth in the production of pasta much will depend on reducing the length of the drying.Документ Вплив реверсії на процес сушіння довготрубчастих макаронних виробів(Харчова промисловість, 1969) Таранов, Іван Тимофійович; Буляндра, Олексій Федорович; Курганська, А. І.Тривалість реверсії по-різному впливає на відповідні періоди сушіння. Виходячи з розглянутих режимів сушіння макаронів при різних періодах реверсії і вище вказаних рекомендацій, а також враховуючи те, що більшість виробничих сушильних установок не дозволяє регулювати відносну вологість по запропонованих періодах сушіння. Duration reversion differently affects the corresponding periods of drying. Based on the discussed modes of drying pasta at different periods of reversion and the abovementioned recommendations, and given that the majority of industrial drying plants can not adjust the relative humidity in the proposed period of drying.Документ Про тепловий розрахунок терморадіаційних сушильних установок харчової промисловості(1970) Буляндра, Олексій Федорович; Дущенко, Віктор Павлович; Кучерук, Іван МитрофановичОстаннім часом для інтенсифікації технологічних процесів термообробки харчових продуктів дедалі ширше застосовується ІЧ випромінювання. Проте дальше розширення застосування ІЧ випромінювання гальмується через недостатню розробку теоретичних основ комплексу процесів терморадіаційного сушіння харчових продуктів і методики теплового розрахунку терморадіатипнх установок. Пропонується методика теплового розрахунку терморадіаційних сушильних установок. Lately for intensification of technological processes of heat treatment of food products ICH of radiation is all wider used. However braked further expansion of application of ICH of radiation is through the underexploitation of theoretical bases of complex of processes of the termoradiaciynogo drying of food products and method of thermal calculation of the termoradiatipnkh settings. The method of thermal calculation of the termoradiaciynikh dryings settings is offered.Документ Про конвективне сушіння довготрубчастих макаронних виробів у плоских касетах(1974) Таранов, Іван Тимофійович; Буляндра, Олексій Федорович; Володарський, Олександр ВіктровичПри конвективному методі теплопідведення поверхневі шари макаронів висихають швидше, ніж внутрішні. А різний вміст вологи по шарах висушуваних виробів призводить до нерівномірної усадки і, отже, до деформації їх.Документ Розрахунок об’ємної витрати повітря для низькотемпературного сушіння бурякового жому(2001) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій ФедоровичВ статті розглянуто алгоритм розрахунку об’ємної витрати повітря для низькотемпературного сушіння бурякового жому The article has the algorithm for calculating volumetric air flow for low temperature drying beet pulp the articleДокумент Нові режими сушіння жому(1997) Іващенко, Наталія Вікторівна; Пахомов, Владлен Миколайович; Буляндра, Олексій ФедоровичВ статті розглянуто методи консервації бурякового жому: пресування, хімічна обробка, сушіння. Розглянути переваги використання водяної пари та нагрітого повітря в якості сушильних агентів для бурякового жому. The article describes the methods of conservation beet pulp: pressing, chemical treatment, drying. Consider the advantages of steam and hot air as a drying agent for sugar beet pulp.Документ Узагальнення кінетики сушіння зв'язнодисперсних структурованих харчових продуктів(2012) Іващенко, Наталія Вікторівна; Буляндра, Олексій Федорович; Шутюк, Віталій ВолодимировичВ статті розглянуто вдосконалена класифікація вологих дисперсних матеріалів, віднесених до групи зв'язнодисперсних речовин з малою пористістю. Зроблено огляд методів узагальнення процесів сушіння для вологих дисперсних систем на прикладах картопляного крохмалю та бурякового жому. Отримані узагальнені криві сушіння для бурякового жому для довільного значення початкової вологості.