Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження причинно-наслідкових зв’язків характерних для виробничого травматизму на харчових підприємствах
    (НУХТ, 2013) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О.; Борисенко, Денис; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Представлена стаття присвячена дослідженню причино-наслідкових зв’язків, що призводять до травмування на підприємствах харчової промисловості. У роботі на основі статистики травматизму за дев'ять років наведено результати розрахунку значень ризику для його 240 різновидів. Запропонований підхід до аналізу ризиків травмування на підприємствах харчової промисловості з використанням умовної імовірності, який дозволяє об’єднати розрізнену статистичну інформацію про причини нещасних випадків та види подій, що призводять до травмування в єдину систему кількісних оцінок різновидів ризику для пари “причина – вид травматичної події”. Це деталізує причинні зв’язки, закладені в офіційній статистичній інформації з питань виробничого травматизму, та більш чітко й однозначно вказує на заходи і засоби ефективної профілактики ризиків. The presented article is devoted to the results of research of technical and organizational reasons and types of events that occur during injuries at the food enterprises. Obtained risk matrices of the injuries with death or deathless consequences for 15 types of accidents that were causing to accidents, and 16 reasons of traumatism during 2003–11 period. There are quantitative statistical evaluations for 240 types of risk reasons for binary groups “the reason of an accident – type of traumatic effect” in the matrices of risk. The presence of quantitative evaluations in the matrices of risk permits to provide ranking of risk types in accordance to their seriousness. Such measure makes choosing of preventive methods much easier and provides effective influence onto total risks (at the expense of orientation of prophylaxis in accordance to types with the highest rate of risk).The main feature of risk matrices is that the comparison of two matrices (for traumatism with death and deathless consequences) gives a chance to get additional characteristic about seriousness of traumatism. This information can be expressed through the quantity of victims in accidents without death consequences relatively to one death accident. It is the first time the regularity of the ranking of binary ratio “the reason of an accident – type of traumatic effect” is set for enterprises of the food industry. And its main clue is that approximately 20% of them causes 75% of the traumatism risk.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення рівня безпеки праці на підприємствах харчової промисловості
    (2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О.
    Проаналізовано складові організаційних причин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період 2003...2011 рр. Вдосконалено методику оцінки стану охорони праці на робочому місці, яка базується на алгоритмі зміни пріоритету заходів з охорони праці на робочому місці, що дозволяє надати системі контролю характер гри та індивідуально підійти до кожної групи спеціалістів. Встановлено показник контролю знань з охорони праці на робочому місці, який дозволяє визначити рівень знань з охорони праці безпосередньо орієнтованих на професію робітників різних технологічних рівнів, а також дає змогу перевірити та оцінити умови праці, робітників під час трудової діяльності. The constituents of organizational reasons of production traumatism are analysed on the enterprises of food retail industry for period 2003...2011. The method of estimation of the state of labour protection is improved in the workplace, which is based on the algorithm of change of priority of measures on a labour protection in the workplace, that allows to present the checking system character of game and individually to walk up to every group of specialists. The index of control of knowledges is set on a labour in the workplace, which allows to define the level of knowledges on a labour protection directly oriented to the profession of workings different technological levels, protection, and also enables to check and estimate the terms of labour, workers, during labour activity.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование производственного травматизма со смертельным исходом в пищевой промышленности Украины
    (2012) Водяник, А. О.; Евтушенко, Ольга Владимировна
    Проанализировано состояние производственного травматизма со смертельным последствием в пищевой промышленности Украины за период 2003…2011 гг. Поданы результаты исследования динамики производственного травматизма со смертельным последствием. Проведено распределение несчастных случаев по основным причинам, видам событий, группам профессий, возрастом, стажем работы, и по группам профессий лиц, которые допустили нарушение законодательства по охране труда в пищевой промышленности. Проведено распределение погибших работников пищевой промышленности в 2003…2011 гг. за прохождением учебы и инструктажей; за периодами от прохождения учебы по профессии или видом работы до несчастного случая, от прохождения последнего инструктажа до несчастного случая.