Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація надзвичайних ситуації виробничих об’єктів зерноприймального підприємств
    (2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Чернявська, Діана Олександрівна
    В представленій роботі наведено результати ідентифікації небезпек виробничих об’єктів зерноприймального підприємства. Визначено, що однією із причин виникнення надзвичайної ситуації на таких підприємствах є загоряння продуктів зберігання та переробки. При визначенні небезпек виробничі об’єкти були поділені на технологічні блоки. Для кожного блоку визначено чинники небезпек, розраховано об’єм речовин, що можуть приймати участь у пожежі або вибуховому явищі. Розраховано зони ушкодження і руйнації будівель і споруд, технологічного та енергетичного обладнання. Комплексне застосування методів ідентифікації небезпек на підприємствах харчової промисловості дає змогу розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпеки їх функціонування. The paper presents the results of hazard identification of production facilities of a grain elevator. It is determined that one of the causes of emergency in such enterprises is the burning of storage and processing products. When identifying hazards, production facilities were divided into technological block. For each block, hazard factors are identified, the amount of substances that may be involved in a fire or explosion is calculated. The zones of damage and destruction of buildings and structures, technological and power equipment have been calculated. The integrated application of hazard identification methods in food processing enterprises enables the development and justification of effective measures to improve the safety of their operation.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток промислових пилових вибухів
    (2017) Володченкова, Наталія Валеріївна
    В роботі наведені результати дослідження комплексу розвитку небезпек, при реалізації потенційної загрози "джерело небезпеки – причина (умови) – небезпечна ситуація". Так як руйнівна дія вибуху залежить від енергії і напрямку дії вибухової хвилі, відстані до об'єкту руйнування, його геометричної форми та інших факторів, то проведено дослідження по визначенню температури самозаймання (Т °С ) пилу залежно від його стану: Таз – для аерозолю і Таг – для аерогелю. Детальне дослідження різних сценаріїв розвитку виникнення аварійних вибухів дає змогу на стадії проектування будівель і споруд розробити заходи попередження виникнення вибухо- пожежонебезпечних ситуацій, а у разі їх виникнення забезпечити збереження життя та здоров'я працівників і матеріальних цінностей. The paper presents the results of the study of the complex of the development of hazards, when realizing the potential threat of "source of danger - the reason (condition) - a dangerous situation." Since the destructive effect of an explosion depends on the energy and direction of the explosion, the distance to the object of destruction, its geometric shape and other factors, then a study was conducted to determine the temperature of spontaneous combustion (T ° C) dust, depending on its condition: Taz - for aerosol and Tag - for airgel. A detailed study of various scenarios for the emergence of emergency explosions allows the designing of buildings and structures to develop measures to prevent the emergence of explosive and fire hazard situations, and in case of their occurrence, ensure the preservation of the life and health of workers and material assets.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз вибухонебезпечних ситуацій на підприємствах харчової промисловості
    (2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег Григорович
    Проаналізовано: технологічні процеси, обладнання та структурні елементи харчових підприємств. Встановлено ризики виникнення аварій (аварійних ситуацій) на підприємствах харчової промисловості залежно від специфіки функціонування. Обґрунтовано можливі небезпеки виникнення вибухонебезпечних ситуацій. Результати рекомендуємо застосувати при розробці заходів щодо підвищення безпеки умов праці та попередження виникнення аварій (аварійних ситуацій). Analyzes: processes, equipment and structural elements of the food business. Established risk of accidents in the food industry, depending on the specific operation. Reasonably possible the risk of explosions. Results suggest use in developing measures to improve work safety and prevention of accidents.