Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка технології молочних десертів зі стабілізуючою добавкою(2002) Грек, Олена Вікторівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Гайдамака, Олена АнатоліївнаДедалі більшої популярності в Україні набувають моло¬чні десертні продукти. Вони мають оригінальні органолептичні вла¬стивості й підвищену біологічну цінність завдяки наповнювачам і добавкам рослинного та тваринного походження. Тому створення нових видів харчових продуктів, зокрема вершкових десертів з добавками радіопротекторної та лікувально-профілактичної дії, до¬сить перспективне. За результатами досліджень було встановлена доцільність внесення пектину у вершкові суміші у вигляді рідкого пектинового концентрату, який попередньо готують із сухого яблучного пектину таким чином: пектин змішують з цукром у співвідношенні 1:4, а по¬тім розчинюють при безперервному перемішуванні у фруктово-ягідному сиропі чи соці при температурі 40-50 °С. More and more popular in Ukraine become dairy dessert products. They have unique organoleptic properties and high biological value due to fillers and additives of plant and animal origin. The creation of new kinds of foods, including cream dessert with additives radiological and therapeutic and preventive action rather promising. According to the research was established expediency of pectin in the cream mixture in the form of liquid pectin concentrate is pre-prepared with dried apple pectin so pectin mixed with sugar in a 1:4 ratio, and solubility with continuous stirring in a fruit syrup or juice at a temperature of 40-50 ° C.Документ Сироваткові напої з вологозв'язуючими рослинними інгредієнтами(2012) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаВ статті обгрунтовано актуальність та спосіб виробництва молоковмісного напою з інгредієнтами, які мають високу біологічну цінність та здатність до підвищення в’язкості. Особлива увага приділена механізму зміни вище вказаного показника при введенні до напоїв пророщених злаків. In the article grounded actuality and method of production of milk-containing drink with ingredients which have a high biological value and ability to increase the viscosity index. The special attention is paid to the mechanism of change of the higher indicated index when introduction the germinated cereals to drinks.Документ Напої на основі молочної сироватки з пророщеними злаками(2011) Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена ОлександрівнаУ статті обґрунтовано доцільність внесення продуктів лікувально-профілактичного харчування - пророщених злаків «Прозер» в напої на основі молочної сироватки та наведено результати зміни динамічної в’язкості напоїв в залежності від дози наповнювачів та їх розчинності під часі зберігання.