Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості культивування дріжджів на винному середовищі(2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаДріжджі на винному середовищі вирощують з метою подальшого використання у вторинному бродінні вина. При цьому температура бродіння складає 10-12 0С, тиск становить 350-500 кПа, концентрація спирту – 10-12,5 % об. Yeasts are growing in the wine environment for continuing use in the secondary fermentation of wine. Thus the fermentation temperature is 10-12 0C, the pressure reaches 350-500 kPa, alcohol concentration - about 10-12,5%.Документ Оптимізація процесу культивування дріжджів за наявності дисперсних мінералів(2000) Гавриленко, Михайло Миколайович; Ковальов, Микола Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна ЯківнаВизначено вплив палигорськіту на культивування дріжджів при виробництві шампанських вин. Встановлено позитивний ефект від внесення в живильне середовище палигорськіту для збільшення накопичення біомаси. The influence of palygorskite on the cultivation of yeast in the production of sparkling wines was determined. The positive effect of the introduction palygorskite in the nutrient medium to increase biomass accumulation was found.Документ Нові штами мікроогранізмів(2003) Прибильський, Віталій Леонідович; Домарецький, Віталій Афанасійович; Коваленко, Надія Констянтинівна; Підгорський, Валентин Степанович; Григоров, Юрій ГригоровичПитання підбору, виділення й дослідження штамів мікроорганізмів для виробництва ферментованих напоїв – основні в створені нових біотехнологій. У результаті проведених досліджень визначено технологічну придатність нових штамів мікроорганізмів до використання в технології ферментованих напоїв та оптимальні умови їх культивування.