Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Формування креативності персоналу в управлінні талантами підприємства(2021) Драган, Олена Іванівна; Рудова, Анастасія ЯрославівнаУ статті обґрунтовується концепція управління талантами з позиції формування креативності персоналу. В управлінні талантами основними процесами є залучення, вирощування та утримання талановитих працівників, що створюють інтелектуальний продукт, інновації та забезпечують комерційний успіх компанії. Для підтримання креативності персоналу в управлінні талантами формується креативне середовище завдяки чому забезпечуються потрібні умови для розвитку інтелектуального потенціалу. Узагальнені наукові підходи до трактування поняття «креативність» як здатності, навику, компетентності тощо. Проаналізовані параметри креативності відповідно до наукових праць Дж. Гілфорда та П. Торренсона, визначені спільні та відмінні риси. Обґрунтовані причини, що обмежують розвиток креативності працівників з різних позицій ‒ компанії та талановитого працівника. Узагальнені фактори, що сприяють формуванню креативності персоналу підприємства. Запропоновані заходи для покращення креативності працівників в управлінні талантами підприємств.Документ Організаційна культура підприємства (організації): теоретичний підхід(2012) Драган, Олена ІванівнаВ статті розглянуто теоретичні підходи до формування організаційної культури на підприємствах (організаціях). Проаналізовано сутність поняття «організаційної культури» різними науковцями. The paper considerstheoreticalapproaches toorganizational culturein enterprises(organizations). Analyzed thenature ofthe concept of "organizational culture" by variousscholars.Документ Міжнародні соціальні стандарти на підприємствах харчової промисловості(2012) Драган, Олена ІванівнаВ статті розглядаються соціальні стандарти, які пропонується впровадити на підприємствах харчової промисловості з метою покращення умов праці, якості життя персоналу, дотримання норм охорони праці та безпеки, поліпшення репутації підприємств у зацікавлених сторін.Документ Кадровий потенціал підприємств м’ясної промисловості(2010) Драган, Олена ІванівнаАвтором обґрунтовуються основні підходи до формування кадрового потенціалу на підприємствах м’ясної промисловості, які є ефективними з точки зору специфічних особливостей функціонування галузі у сучасних умовах.