Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Професійний розвиток персоналу згідно умов трансформацій у підприємництві(2024) Драган, Олена Іванівна; Бергер, Аліна Дмитрівна; Мізюк, Анна ОлексіївнаУ статті досліджується професійний розвиток персоналу в умовах непередбачуваних змін і постійних трансформацій у системі підприємництва. Водночас трансформації в підприємництві свідчать про переформатування на нові бізнес-підходи у сфері торгівлі, надання індивідуальних послуг, виробництво продукції для воєнних цілей, ІТ тощо. Тому, провідні компанії-роботодавці усвідомлюють важливість підтримання професійного розвитку співробітників, а саме: удосконалення своїх Soft і Hard Skills, здійснення перекваліфікації згідно вимог діджиталізації бізнесу. Проаналізовано сутність категорії «професійний розвиток персоналу» згідно підходів: системний, процесний і мотиваційний. Дискусійним є авторське визначення поняття «професійний розвиток персоналу» як мотиваційної складової успішності та реалізації сучасного працівника у професійній діяльності. Обґрунтовано, що особистісний розвиток і соціальний розвиток сприяють формуванню Soft Skills працівників, а професійний розвиток ‒ Hard Skills. Опитування топ-менеджменту вітчизняних компаній стосовно визначення пріоритетних Soft Skills свідчить про вагомість стресостійкості, лідерських якостей і критичного мислення. Водночас стосовно Hard Skills на перше місце керівники ставлять: стратегічне мислення, персональну відповідальність та бізнес-аналітику (економічний результат). При обранні способу навчання топ-менеджмент надає перевагу онлайн навчанню і сертифікованим програмам фахової спрямованості з високою репутацією.Документ Формування системи стрес-менеджменту на підприємствах м’ясопереробної галузі(2018) Драган, Олена ІванівнаУ статті розглянуто сутність поняття «стрес». Особливу увагу приділено різновиду стресу ‒ професійному стресу. Обґрунтовано важливість проблеми професійного стресу як об’єкту Всесвітньої організації охорони здоров’я у сфері охорони психічного здоров’я та трудової діяльності. Розглянута модель створення стресової ситуації. Досліджено класифікацію стресорів, їх розподіл на внутрішні та організаційні. З’ясовані особливості організаційних стресорів, що виникають на підприємствах м’ясопереробної галузі. Обґрунтовані причини сильного нервового перенапруження на виробництві. Досліджено низький рівень санітарно-гігієнічних умов на підприємствах м’ясопереробної галузі. Досліджено поняття «стрес менеджмент» на підприємстві. Розроблено систему стрес менеджменту на підприємстві, яка складається з трьох основних підсистем: виявлення стресогенних факторів на підприємств; атестації працівників на виявлення рівня стерсостійкості; розроблення організаційних заходів стрес менеджменту. Доповнено обов’язки інспектора кадрів за рахунок виявлення передумов стресових явищ та їх наслідків при веденні основних кадрових функцій (атестації кадрів, атестації посад, адаптації працівників, вивченні умов праці, аналізу особистості працівника, контролю за станом психологічного клімату в колективі, з’ясування причин звільнення працівників тощо). Запропоновані організаційні заходи стрес менеджменту для підприємства м’ясопереробної галузі. The article deals with the essence of the concept of "stress". Particular attention is paid to the kind of stress - professional stress. The importance of the problem of professional stress as the object of the World Health Organization in the field of mental health and work activity is substantiated. The model of the stress situation is considered. The classification of stressors, their distribution into internal and organizational structures is investigated. The peculiarities of organizational stressors arising in meat processing industry enterprises are revealed. The reasons of strong nervous strain on the work are substantiated. The low level of sanitary-hygienic conditions at meat processing enterprises is investigated. The concept of "stress management" at the enterprise is explored. The stress management system in the enterprise is developed, which consists of three main subsystems: the identification of stress factors on enterprises; attestation of employees to determine the level of stability; development of organizational measures for stress management. Added duties of the inspector of personnel by identifying the prerequisites of stress phenomena and their consequences in the management of the main personnel functions (certification of personnel, certification of positions, adaptation of employees, study of working conditions, analysis of the personality of the employee, control of the state of the psychological climate in the team, clarification of the reasons dismissal of workers, etc.). Proposed organizational measures of stress management for the meat processing industry.Документ Конкурентоспроможність підприємств харчової галузі: структура та підходи(2014) Драган, Олена ІванівнаОбґрунтовано сукупність науково-практичних підходів до формування конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості, зокрема, інноваційного, геронтологічного, ресурсозберігаючого, логістичного, кластерного, корпоративно-командного та реіжинірингу, які передбачають співробітництво на умовах партнерства між суб’єктами ринкових відносин: науковцями, постачальниками, конкурентами, посередниками, персоналом, споживачами для досягнення конкурентних переваг. Grounded set of theoretical and practical approaches to the formation of the competitiveness of the food industry, in particular, innovation, Gerontological, resource , logistic , cluster , corporate team and reizhynirynhu providing for cooperation under the terms of the partnership between the subjects of market relations: academics, suppliers, competitors, resellers and customers to achieve competitive advantage.Документ Система забезпечення конкурентоспроможності підприємств: методологічні аспекти(2008) Драган, Олена ІванівнаРозглядаються основні методологічні аспекти дослідження систем та їх використання для обґрунтування системного підходу до системи забезпечення конкурентоспроможності. Пропонується структура системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств.Документ Вдосконалення організаційної структури підприємств м’ясної промисловості(2010) Драган, Олена ІванівнаУ статті обґрунтовані причини удосконалення організаційної структури підприємств м’ясної галузі. Запропоновано науково-практичні підходи щодо створення нових організаційних структур підприємств з урахуванням світового досвіду, які є більш гнучкими та адаптованими до нестабільного зовнішнього середовища функціонування галузі.Документ Кадровий потенціал підприємств м’ясної промисловості(2010) Драган, Олена ІванівнаАвтором обґрунтовуються основні підходи до формування кадрового потенціалу на підприємствах м’ясної промисловості, які є ефективними з точки зору специфічних особливостей функціонування галузі у сучасних умовах.