Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти використання борошна спельти у хлібопеченні
    (2014) Дробот, Віра Іванівна; Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна
    Досліджено хлібопекарські властивості суцільнозмеленого борошна спельти та встановлено доцільність його використання у складі композитних сумішей. Встановлено, що хліб з нього, порівняно з хлібом з пшеничного борошна, має менший об'єм, показники пористості і формостійкості. Це вимагає розроблення технологічних заходів, спрямованих на поліпшення якості хліба з борошна спельти. It was investigated the baking properties of whole-spelt flour and established the expediency use of its in composite mixtures. It has been established that the bread therefrom, as compared with bread made from wheat flour, has lower volume, porosity and shape stability. This requires the development of technological measures to improve the bread quality from spelt flour.
  • Ескіз
    Документ
    Використання зернових пластівців у технології оздоровчих продуктів
    (2013) Дробот, Віра Іванівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Тесля, Ольга Дмитрівна; Семенова, Анастасія Борисівна
    В статті розглядається можливість застосування продуктів переробки круп’яних культур в хлібопеченні. Наведено короткий опис корисних властивостей круп’яних культур. Представлено дані досліджень реологічних властивостей тіста з продуктами переробки круп’яних культур та їх вплив на технологічні показники і якість готових виробів. The article gives a brief overview of the application possibility for groats processing products in baking. A brief account is given of the useful groats processing products properties. The research data of rheological properties of dough samples and influence of groats processing products on parameters of technological process and bread quality are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Використання вівсяних та ячмінних пластівців в умовах домашнього хлібопечення
    (2012) Семенова, Анастасія Борисівна; Михонік, Лариса Анатоліївна; Дробот, Віра Іванівна
    Стаття присвячена питанню виготовлення хліба в домашніх умовах за допомогою автоматизованих хлібопічок. Запропоновано рецептурні композиції, що містять продукти переробки круп’яних культур. Досліджено вплив товщини вівсяних та ячмінних пластівців на хід технологічного процесу. Наведено результати досліджень щодо можливості використання пластівців різної товщини у складі хлібопекарських сумішей для хлібопічок. The article is devoted to the question of bread production at home by use automatically breadmaker. It is proposed to prescription composition that containing of product processing of cereal crops. Are investigated the effect of thickness the oat and barley flakes on the course of the technological process. Are described the results of the study of possibility to use of flakes with different thickness of composed of baking mix for breadmaker.