Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Світовий та вітчизняний досвід державного регулювання виробництва та реалізації цукру(2006) Духновська, Людмила МиколаївнаВ статті розглянуто принципи державного регу¬лювання, економічні регулятори бурякоцукрового комплексу, якими є інтервенційні ціни і квоти, оптова торгівля тощо. The article deals with the state regulation principles, economical regular sugar-beet complex which are support price and quotas etc.Документ Аналіз сучасного стану бурякоцукрового виробництва чернігівського регіону та заходи щодо його покращення(2005) Духновська, Людмила МиколаївнаВ статті здійснений аналіз сучасного стану бурякоцукрового виробництва Чернігівського регіону, який свідчить про необхідність пошуку дієвих шляхів щодо його покращення. Враховуючи значимість бурякоцукрового комплексу для розвитку національної економіки необхідно: здійснити фінансову підтримку суб’єктів бурякоцукрового комплексу через механізм здешевлення кредитів комерційних банків; з метою захисту національних інтересів України, скасувати попередні погодження щодо ввезення в Україну цукру-сирцю тростинного; заборонити давальницькі схеми переробки та бартерні операції; розробити стандартизовану статистичну звітність про стан реалізації цукру; вжити заходів, спрямованих на повернення традиційних ринків збуту вітчизняного цукру в країнах СНД. The article analysis the state of sugar production in the Chernigiv region. Sugar production is in deep crisis, which is characterized by disastrous curtailment of production, disorder of investment process, critical wear of main production assets and absence of current capitals etc.Документ Розробка захисних заходів щодо забезпечення конкурентних можливостей для вітчизняних виробників цукру(2011) Духновська, Людмила МиколаївнаПроаналізовано сучасний стан цукрової галузі, який свідчить про необхідність пошуку дієвих шляхів щодо його покращення. Досліджено внутрішній та зовнішній ринок цурку, розглянуто світові тенденції виробництва цукру. Запропоновано захисні заходи, які зможуть забезпечити внутрішній ринок цукром власного виробництва і створити експортний потенціал.