Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Періодичне віброекстрагування харчового барвника із темних сортів винограду(2010) Попова, Наталія Вікторівна; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Запорожець, Юлія ВладиславівнаНаведено результати теоретичних, експериментальних і проектних робіт, виконаних в науково-дослідній лабораторії кафедри процесів і апаратів харчових виробництв та технології консервування НУХТ щодо проблеми інтенсифікації процесу періодичного віброекстрагірованія харчового барвника з виноградного сировини. Отримана математична модель, яка описує процес вилучення Енін з винограду в залежності від температури екстрагенту, тривалості процесу та інтенсивності коливань віброперемешівающего пристрої та надає можливість встановити найбільш раціональні режими проведення процесу екстрагування запропонованим способом. Наводиться опис і принцип дії запатентірованого віброекстрактора періодичної дії з вібраційною системою перемішування, який забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, що наближають активну поверхню взаємодіючих фаз до 100%.Документ Розроблення технології виробництва натурального харчового барвника з виноградних вичавок при використанні віброекстрагування(2010) Зав'ялов, Володимир Леонідович; Бодров, Віктор Семенович; Мисюра, Тарас Григорович; Попова, Наталія Вікторівна; Запорожець, Юлія Владиславівна; Деканський, Вадим ЄвгенійовичНауково аргументовано необхідність виробництва високоякісних концентратів натуральних харчових барвників з темнозабарвленої рослинної сировини. Наведено принципову технологічну та апаратурно-технологічну схеми виробництва рідкого концентрованого натурального харчового барвника з виноградних вичавок. Схеми побудовано на основі авторського вібраційного екстрактора періодичної дії.