Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Використання ультразвуку в технології низькотемпературного розварювання сировини спиртового виробництва(2006) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Маринченко, Віктор Опанасович; Носенко, Володимир Єрофійович; Романова, Зоряна МиколаївнаНаведено результати наукових досліджень з проблеми застосування ультразвуку в технології спирту з метою інтенсифікації процессу термоферментативної обробки крохмалевмісної сировини.Документ Ультразвукова обробка в харчових технологіях(2010) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Романова, Зоряна МиколаївнаЗ метою інтенсифікації багатьох технологічних процесів різних галузей агропромислового комплексу використовується ультразвукова обробка середовищ. Її застосування дозволяє скорочувати час процесів екстракції, емульгування, освітлення, миття тощо. Пропонується застосовувати ультразвукове оброблення замісів з крохмалевмісної сировини з метою інтенсифікації процесів підготовки сировини до зброджування та покращення показників сусла і бражки.Документ Ультразвук як ефективний фактор інтенсифікації процесу переробки сировини у спиртовому виробництві(2007) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Носенко, Володимир Єрофійович; Романова, Зоряна Миколаївна; Маринченко, Віктор ОпанасовичЗ метою зменшення енергетичних та матеріальних витрат при виробництві спирту з крохмалевмісної сировини пропонується застосовувати ультразвукову обробку замісу. Це сприятиме скороченню процесу розварювання майже вдвічі та зменшенню витрат ферментних препаратів на даній стадії отримання сусла.Документ Шляхи підвищення ефективності технології приготування бражки у спиртовому виробництві(2011) Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романова, Зоряна Миколаївна; Вітряк, Оксана ПавлівнаПроаналізовано способи підвищення ефективності процесу приготування бражки у спиртовому виробництві. Доведено доцільність застосування ультразвуку в технології сумісного оцукрення та зброджування сусла з крохмалевмісної сировини.