Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Сучасні прийоми в проектуванні та дизайні об’єктів готельно-ресторанного господарства
    (2023) Кобелянська, Єлизавета Богданівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Бортнічук, Олег Вікторович
    Біоніка - це наука, яка вивчає природу з метою використання її рішень у технічних системах та технологіях. Вона базується на принципі бережливого використання природних ресурсів та зменшення впливу техногенних процесів на навколишнє середовище. У зв'язку з цим, біоніка може знайти своє застосування у багатьох галузях, зокрема, у готельному бізнесі Загалом, використання біоніки в готельному бізнесі може допомогти вирішувати різноманітні проблеми, пов’язані з екологією, енергоефективністю та комфортом гостей. Такі інноваційні рішення допоможуть готелям зберігати конкурентну перевагу на ринку та підвищувати рівень задоволення своїх гостей. Bionics is a science that studies nature in order to use its solutions in technical systems and technologies. It is based on the principle of careful use of natural resources and reducing the impact of man-made processes on the environment. In this regard, bionics can find its application in many industries, in particular, in the hotel business In general, the use of bionics in the hotel business can help solve a variety of problems related to ecology, energy efficiency and guest comfort. Such innovative solutions will help hotels maintain a competitive advantage in the market and increase the level of satisfaction of their guests.
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні особливості батату в солодких стравах «Самбук»
    (2022) Кобелянська, Єлизавета Богданівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Бортнічук, Олег Вікторович
    За останні роки у споживачів значно підвищився інтерес до вивчення нетрадиційної рослинної сировини, яка містить у своєму складі підвищений вміст харчових волокон, вітамінів, мінеральних речовин, природніх антиоксидантів, тощо. Зараз в усьому світі активно йде протистояння нездоровому харчуванню і тому здорове та збалансоване харчування на сьогодні вважається трендом сьогодення. Солодкі страви завжди користуюся великою популярністю серед дітей та дорослих, водночас вони є калорійними та не збалансованими за хімічними складовими. Тому саме ця група страв потребує удосконалення рецептурного складу за рахунок використання нової «здорової» рослинної добавки. Для збалансування харчової цінності солодких страв, а саме самбуків, було обрано, нещодавно відому та популярну, низькокалорійну, нетрадиційну сировину, а саме батат. «Солодка картопля» містить в своєму складі значну кількість мінеральних речовин та вітамінів. Батат у технології самбуків використовували у вигляді пюре, як часткову заміну рецептурного компоненту, яблучного пюре. In recent years, consumers have significantly increased interest in the study of non-traditional plant raw materials, which contain high content of dietary fiber, vitamins, minerals, natural antioxidants, etc. Unhealthy eating is now being actively opposed all over the world, so a healthy and balanced diet is considered a trend today. Licorice grasses are always crusted with great popularity among children and grown-ups, at the same time they stink of calories and are not balanced for chemical warehouses. That same group of strains will require an improved prescription warehouse for a new "healthy" herb supplement. To balance the nutritional value of licorice herbs, and sambuki itself, it was selected, recently popular, low-calorie, non-traditional syrovina, and sweet potato itself. "Lycorice potatoes" to avenge in its warehouse the amount of mineral speeches and vitamins. Sweet potato in the technology of sambuki vikoristovuvali, replacement of the prescription component, apple puree mashed batat, like a regular replacement of the prescription component, apple puree.
  • Ескіз
    Документ
    Доцільність впровадження ІT технологій в готельних підприємствах
    (2019) Кобелянська, Єлизавета Богданівна; Ковтун, Аліна Володимирівна; Бортнічук, Олег Вікторович; Шаран, Лариса Олександрівна; Шаран, Андрій Васильович
    У статті приділено увагу надання послуг у готельному підприємстві, які передбачають дотримання послідовності у виконанні певних операцій. Висока якість обслуговування споживачів забезпечується колективними зусиллями працівників усіх служб готельного підприємства, постійним і ефективним контролем з боку адміністрації, проведенням роботи щодо вдосконалення форм і методів обслуговування, вивченням та впровадженням передового досвіду, нової техніки і технології, розширення асортименту та покращення якості послуг, що надаються. Готельні підприємства потребують створення відповідної репутації з високою якістю обслуговування. Саме тому вирішальне значення в забезпеченні ефективності роботи готельного підприємства відіграє впровадження ІТ – технологій. The article focuses on the process of manufacturing and providing services in a hospitality enterprise, which implies adherence to technology in performing certain operations. High quality of customer service is ensured by the collective efforts of the employees of all services of the hotel enterprise, constant and effective control by the administration, carrying out work on improvement of forms and methods of service, studying and implementation of best practices, new technology and technologies expanding the range and improving the quality of services, Hotel businesses need to build an appropriate reputation with high quality service. That is why the implementation of IT technologies is crucial in ensuring the efficiency of the hotel enterprise.