Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення і впровадження норм виробничих втрат зернового дистиляту і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв
    (2023) Ковальчук, Володимир Петрович; Чехун, Марина Григорівна; Олійник, Світлана Іванівна
    Розроблення і впровадження науково-обгрунтованих норм виробничих втрат зернового дистиляту, спирту етилового під час виробництва алкогольних напоїв сприятимуть підвищенню ефективності роботи підприємств лікеро-горілчаної галузі та вдосконаленню механізму здійснення державного контролю за повнотою використання спирту етилового під час виробництва лікеро-горілчаної продукції, її зберіганні, переміщенні та транспортуванні. The development and implementation of scientifically based standards for production losses of grain distillate and ethyl alcohol during the production of alcoholic beverages will contribute to increasing the efficiency of the enterprises of the liquor and vodka industry and improving the mechanism of state control over the complete use of ethyl alcohol during the production of liquor and vodka products, its storage, movement and transportation.
  • Ескіз
    Документ
    Вибір і порівняльна оцінка характеристик активного вугілля для очищення водно-спиртових сумішей
    (2002) Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна; Малежик, Іван Федорович
    В даній роботі наведено результати порівняльної оцінки властивос¬тей деревного активного вугілля марки БАУ-А (контрольний зразок) та активного вугілля марок КАУ-2 і К 48. Досліджено основні фізико-механічні, структурні та адсорбційні характеристики цих активних вугіль, а також ступінь очищення ними водно-спиртової суміші. Встановлено, що порівняно з деревним кокосове активне вугілля має більшу механічну міцність і меншу зольність, що відповідає більшому терміну експлуатації цього ву¬гілля і меншій його каталітичній дії, при цьому покращується дегустаційна оцінка готової продукції. In this work we present the results of a comparative evaluation of the properties of wood activated carbon BAU-A (control sample) and activated carbon brands KAU-2 and K-48: the basic physical-mechanical, structural and sorption characteristics of activated carbon and the degree of cleaning them water-alcohol mixture. It is established that in comparison with wood, coconut activated carbon has a greater mechanical strength and lower ash content, which corresponds to a higher life of the coal and the lower catalytic activity, while improving a tasting of the finished product.