Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Подрібнення та механоактивування сублімованих рослинних матеріалів(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Соколовська, Ірина Олександрівна; Островська, А. О.Теоретично обґрунтовано і експериментально підтверджено доцільність використання механоактиваційних процесів для підвищення біодоступності біологічно активних речовин харчової сировини. There is proved theoretically and confirmed practically the expedience of mechano- activation processes usage in increasing the biological availability of biologically active substances from food raw material.Документ Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування(2009) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаВизначено, що всі позитивні зміни, які відбуваються у зерні під час його збагачення мікроелементами, заморожування, сублімації та механоактивування сприяють переходу значної кількості білків з важкорозчинного у легкорозчинний стан, і свідчать про складні конформаційні та деструктивні перетворення біополімерів рослинної сировини в ході цих процесів. Determined that all positive changes that occur in the grain during its enrichment of trace elements, freezing, sublimation and mehanoactivation facilitate the transition a large number of soluble proteins in the soluble state, and show complex conformational conversion of biopolymers and destructive plant material during these processes.Документ Технологія концентратів біофлавоноїдів на основі лікарських рослин(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаВ роботі досліджено широкий спектр лікарських рослин і на їхній основі запропоновано технологію концентратів з максимальним вмістом біофлавоноїдів (30…70 %), призначених як для безпосереднього використання, так і для збагачення традиційних харчових середовищ. Технологія може бути впроваджена на діючих харчових та фармацевтичних підприємствах. In this work, a wide variety of medicinal plants and on their basis the technology concentrates the maximum content of bioflavonoids (30 ... 70%) intended for direct use or to enrich traditional food environments. The technology can be implemented on existing food and pharmaceutical companies.Документ Теоретичні та практичні аспекти збагачення зернових культур есенціальними мікроелементами(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаОбґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність отримання зерна різних культур із підвищеним умістом мікроелементів шляхом їх накопичення в зерні зі штучних живильних середовищ. Substantiated and experimentally verified the feasibility obtain different grain crops with high content of trace elements by their accumulation in the grain of artificial culture media.Документ Механізм прогнозування та створення композиції радіозахисної дії з використанням біофлавоноїдів(2010) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаПоказано перспективність розвитку досліджень з пошуку нових природних джерел з підвищеним вмістом біокомпонентів радіопротекторної, антиоксидантної, адаптогенної дії для отримання широкого спектру поліфункціональних інгредієнтів і нових харчових продуктів на їхній основі. Обґрунтовано cклад фітокомпозиції радіопротекторної дії, що включає дикорослі лікарські рослини. Запропоновано блок-схему створення та використання інноваційного продукту – настоянки, складники якої завдяки синергічній дії справляють істотний радіозахисний ефект, забезпечують мембранопротекторні функції і постачання організму людини есенціальними біологічно активними речовинами.Документ Нові підходи до оцінки вітамінної активності плодоовочевої сировини(2009) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаЗ’ясовано основні характеристики плодів та овочів і вимоги, що ставляться до них як сировини для отримання свіжозамороженої продукції. Обґрунтовано визначення як одного із основних показників біологічної цінності рослинних матеріалів вмісту в них антиаліментарних компонентів, передусім антивітамінних ферментів. Наведено експериментальні дані вмісту основних біокомпонентів у плодоовочевій сировині, а також концентрації аскорбатоксидази. t is shown the main characteristics of fruits and vegetables and requirements refer to them as raw material for fresh frozen products. Grounded identified as one of the main indicators of biological value of plant material content of antyalimentarnyh components, especially antyvitaminnyh enzymes. The experimental data content of basic bio-components in the fruit and vegetable raw materials, as well as the concentration askorbatoksydazy.Документ Обґрунтування вибору сортів плодів та ягід для заморожування(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Островська, А. О.Обґрунтовано вибір сортів плодів i ягід, придатних для низькотемпературного оброблення, з підвищеним вмістом біологічно активних речовин. Наведено результати досліджень із заморожування ягід. There is substantiated the choice of fruit and berries that are good for low-temperature procession and have the high content of biologically active substances. There are also presented some results of researches dedicated to freezing of berries.