Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Методологічні концепції розвитку керування багатоасортиментними технологічними виробництвами(2015) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичБагатоасортиментне виробництво є характеристикою основних виробничих комплексів харчової галузі, однак методи, що практично реалізовуються, розраховані або на періодичні процеси або на процеси із статично стійкими характеристиками сировини та напівфабрикатів, що не є властивими для характеристик переробки органічної сировини. Основою статті є практичне застосування методів багатоасортиментних виробництв, де вказано на недоліки та обмеження існуючих систем керування. Запропоновані підходи використовують методику багатопараметричного керування, що дозволяє покращити характеристики перехідного процесу в задачах зміни завдання. Multiproduct plant is a characteristic for most of main productions of food industry. However, the methods, which had been practically implemented, had been designed for either batch processes or processes, which have statically stability characteristics of raw materials and semifinished products, what is not peculiar characteristic for processing of organic raw materials. Therefore, urgent task is formalizing of control methods of dynamically processes for simplification of methods, and adjustment them when the assortment of plant will be changed, when the range of variation of target variable of process will be expanded. The approach, which had been proposed, is using a technique of multiparametric control, which is improving the characteristics of transition process in the task for change of significance. The conditions for selection of control methods, which are taking into account the characteristics of the control object, had been pointed. The conditions, for a stable ascent obtaining to the target values of the process variables of the object, had been notedДокумент Структурувaня керувальних концептів прийняття рішень в умовах асортиментного виробничого плану(2014) Іващук, Вячеслав Віталійович; Ладанюк, Анатолій ПетровичУ статті визначено загальні проблеми застосування комерційних систем організації виробництва при їх експлуатації в умовах розширення виробничого асортименту. Виконано аналіз будови систем організації виробництва. Оцінено алгоритмічну будову сучасних комерційних програмних пакетів. Розроблено методику побудови моделі характеристик продукту у вигляді когнітивної мапи.. Вказано на можливість практичного застосування моделі для керування виробничим ассортиментом і планування технічних завдань по відділенням виробництва в умовах зміни асортименту продукту. The article describes a technique of production subsystem algorithmization. The general problem of using the commercial systems of industrial engineering for expanding product assortment has been defined The analysis of production structure organization has been done. The assessment of algorithmic structure of modern commercial software packages has been conducted. The method of constructing a product model in the form of cognitive map has been presented. The model can be used for planning the technical tasks for production sections in conditions of changing assortment. Possibility of practical use of product line control model has been specifiedДокумент Комп'ютерно-інтегровані структури управління технологічними комплексами неперервного типу(1999) Ладанюк, Анатолій Петрович; Трегуб, Віктор Григорович; Кишенько, Василь ДмитровичПри автоматизації виробництв неперервного типу враховувались та використовуються як найбільш прості методи та алгоритми (на основі теорії лінійних систем), так і сучасні досягнення теорії управління (робастні та адаптивні системи, методи оптимізації, ситуаційне управління, використання елементів штучного інтелекту і т.д.). In industrial automation continuous type were taken into account and used as the most common methods and algorithms (based on the theory of linear systems), and modern control theory to achieve (robust and adaptive systems, optimization techniques, case management, use of elements of artificial intelligence, etc.).Документ Автоматизація технологічних процесів виробництва хліба на основі структурного аналізу для розробки функціональної моделі виробництва(2010) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ даній статті висвітлюється використання методу структурного аналізу для розробки функціональної структури моделі виробництва хліба. Розглядається метод використання SA-діаграм Д. Росса для аналізу як всього виробництва, так і окремих його ділянок, що дозволяє з'ясувати основні моменти окремих операцій, їх узагальнені характеристики і при необхідності поглиблене представлення основних частин, що важливе при аналізі відомих технологічних процесів і розробці новостворюваних. This article highlights the use of the method of structural analysis to develop functional structure model of bread. A method using SA-diagrams D. Ross for analysis as all production and its individual parts, allowing figure highlights some operations, their generalized characteristics and, if necessary, in-depth presentation of the main parts, which is important in the analysis of known processes and newly developing.