Статті
Permanent URI for this collectionhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Browse
4 results
Search Results
Item Методика оцінювання ефективності функціонування системи управління охороною праці підприємства(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУ роботі проведено дослідження оцінювання ефективності організації системи управління охороною праці та промисловою безпекою підприємства, в основу якого покладено визначення ступеня її внеску у вирішення цільових завдань під час ліквідації (локалізації) наслідків аварій та аварійних ситуацій. Запропоновано методику оцінювання ефективності організації управління заходами і засобами охорони праці та промислової безпеки підприємства. The overall research objective was efficiency of a organization's OSH management system and industrial safety company, which is based on determining the extent of its contribution to the solution of the targets during the liquidation (localization) of the consequences of accidents and emergencies. A method for evaluating the effectiveness of management activities and organizations with security and safety of the enterprise.Item Дослідження методів кількісного оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичПроведено дослідження ризику руйнування будівель і споруд з метою обґрунтування промислової безпеки функціонування виробничих об’єктів щодо вибухостійкості і стійкості до вибухового навантаження. Це дозволяє: обґрунтувати ступінь їх стійкості до впливу повітряної вибухової хвилі; обґрунтувати значення безпечної відстані, яка у декілька разів менше у порівнянні із значенням що отримано методом заснованим на розрахунку максимальних зон руйнувань при аварійних вибухах на виробничих об’єктах. A study of the risk of destruction of buildings and structures in order to justify the operation and safety of industrial facilities on vybuhostiykosti and resistance to explosive loads. This allows: to justify the degree of resistance to air blast, to prove the value of a safe distance, which is several times less than that obtained with the value of the method is based on the calculation of maximum damage zones at emergency explosions in industrial facilities.Item Вибухобезпека виробничих об’єктів харчової промисловості до впливу повітряної вибухової хвилі(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУдосконалено метод оцінки пожежо-вибухонебезпеки елементів (будівель, обладнання, технологічного процесу) виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до впливу уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. Для встановлення достовірного значення величини надлишкового тиску та визначення ступеня вибухозахисту елементів конструкцій підприємства розраховані відповідні коефіцієнти. Improved the method for assessing protection against fires and explosions elements (buildings, equipment, process) industrial facilities of the food industry to the effects of damaging factors of air blast. To establish the fair value of the quantity overpressure and explosion to determine the degree of structural elements the corresponding coefficients calculated factory.Item Аналіз методів і методик оцінки вражаючих факторів повітряної вибухової хвилі(2012) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичПроаналізовано основні методи та методики визначення меж зон руйнування під час дії повітряної вибухової хвилі на підприємства харчової промисловості. The basic methods and techniques, the limits of the zones of destruction under the action of air blast in the food industry.