Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз показників споживання хлібобулочних виробів в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Стаття присвячена порівняльному аналізу показників споживання та витрат на хліб та хлібопродукцію. Визначено вплив доходів на зміни обсягів споживання основного виду продукту харчування. На основі регресійного аналізу спрогнозовано значення індикаторів продовольчої безпеки країни. Article is devoted to the comparative analysis of indicators of consumption and expenses on bread and grain products. Influence of the income on changes of consumption volumes of a main type of a food product is defined. On the basis of the regression analysis value of indicators of food security of the country is predicted.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка сучасного стану забезпеченості продовольчими товарами на внутрішньому ринку України
    (2014) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    У статті проведено порівняльний аналіз показників індикаторів стану продо- вольчої безпеки України за 2008—2012 роки. Визначено такі позитивні показ- ники забезпечення державою стану продовольчої безпеки за багатьма індика- торами: зростання енергетичної цінності раціону, позитивна, проте повільна динаміка у споживанні основних груп продовольчих продуктів, достатність зерна у державних ресурсах, економічна доступність продуктів харчування та продовольча незалежність за окремим продуктами. Також визначено і нега- тивні тенденції у таких напрямках, як споживання продуктів харчування, диференціація вартості харчування за соціальними групами та зростання коефіцієнта імпортозалежності за одним з основних груп продовольства. The comparative analysis of foodstuff availability indicators in Ukraine in 2008—2012 is carried out in the work. This analysis presents the following positive indicators of the foodstuff availability of the state according to different indicators: growth of the diet energy value; positive but slow dynamics in the consumption of main groups of food products; grain sufficiency in state resources; economic food availability and food independence for some food products. The analysis also describes the negative tendencies in such areas as food consumption, food cost differentiation for certain social groups and the increase of import dependence coefficient for one of the main food groups.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стану продовольчого споживання населення України
    (2013) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    В роботі визначено необхідність дослідження продовольчого стану України як однієї з головних складових економічної безпеки. Метою роботи є дослідження стану продовольчого споживання населення України у 2011-2012 рр. відповідно до порогових значень індикаторів продовольчої безпеки. Проведений аналіз споживання основних продуктів харчування в домогосподарствах. Розглянута структура споживання продуктів харчування в різних видах домогосподарств. Досліджена структура доходів різних видів домогосподарств та витрат на харчування. Проведений аналіз динаміки цін на основні продукти харчування у 2011-2012 рр. На основі проведеного аналізу рекомендовано створити умови для поліпшення стану продовольчої безпеки країни. In work it is defined need of research of a food condition of Ukraine as one of the main components of economic safety. The purpose of work is research of a condition of food consumption of the population of Ukraine in 2011-2012 according to threshold values of indicators of food security. The analysis of consumption of the food in households is carried out. The structure of consumption of food in different types of households is considered. The structure of the income of different types of households and expenses on a food is investigated. The analysis of dynamics of the prices of the food in 2011-2012 is carried out. On the basis of the carried-out analysis it is recommended to create conditions for improvement of a condition of food security of the country.