Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Ключові проблеми розвитку ринку хліба та хлібопродуктів в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Досліджено основні показники вітчизняного ринку хліба та хлібопродуктів у поєднанні із розвитком сировинної бази. Виявлені тенденції щодо подальшого розвитку споживчого ринку хлібобулочних виробів. Спрогнозовані значення показників доступності основного виду продовольства на найближчий період. The main indicators of the national market of bread and bakeries in combination with development of a source of raw materials are investigated. Tendencies of further development of the consumer market of bakery products are found. Values of indicators of availability of a main type of the food for the next period are predicted.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз показників споживання хлібобулочних виробів в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Стаття присвячена порівняльному аналізу показників споживання та витрат на хліб та хлібопродукцію. Визначено вплив доходів на зміни обсягів споживання основного виду продукту харчування. На основі регресійного аналізу спрогнозовано значення індикаторів продовольчої безпеки країни. Article is devoted to the comparative analysis of indicators of consumption and expenses on bread and grain products. Influence of the income on changes of consumption volumes of a main type of a food product is defined. On the basis of the regression analysis value of indicators of food security of the country is predicted.
  • Ескіз
    Документ
    Кореляційний аналіз взаємовпливу показників фізичної достатності та економічної доступності основних продуктів харчування
    (2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    Стаття спрямована на дослідження залежностей між індикаторами таких складових продовольчої безпеки як фізична достатність та економічна доступність основних продуктів харчування в Україні. Метою роботи є виявлення характерних ознак впливу індикаторів на загальний стан продовольчої безпеки країни. Кореляційний аналіз дозволив виявити пріоритети у споживанні населенням основних продуктів продовольства, що сформувалися під впливом цінового фактору та переваг продукції харчування вітчизняного виробництва. Article is directed to research of dependencies between indicators of components of food security like physical sufficiency and economic availability of the main food in Ukraine. The purpose of work is an identification of characteristic signs of influence of indicators on the general state of food security of the country. The correlation analysis allowed to find priorities in consumption by the population of the main food products which were formed under the influence of a price factor and advantages of food products of a national production.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стану продовольчого споживання населення України
    (2013) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна
    В роботі визначено необхідність дослідження продовольчого стану України як однієї з головних складових економічної безпеки. Метою роботи є дослідження стану продовольчого споживання населення України у 2011-2012 рр. відповідно до порогових значень індикаторів продовольчої безпеки. Проведений аналіз споживання основних продуктів харчування в домогосподарствах. Розглянута структура споживання продуктів харчування в різних видах домогосподарств. Досліджена структура доходів різних видів домогосподарств та витрат на харчування. Проведений аналіз динаміки цін на основні продукти харчування у 2011-2012 рр. На основі проведеного аналізу рекомендовано створити умови для поліпшення стану продовольчої безпеки країни. In work it is defined need of research of a food condition of Ukraine as one of the main components of economic safety. The purpose of work is research of a condition of food consumption of the population of Ukraine in 2011-2012 according to threshold values of indicators of food security. The analysis of consumption of the food in households is carried out. The structure of consumption of food in different types of households is considered. The structure of the income of different types of households and expenses on a food is investigated. The analysis of dynamics of the prices of the food in 2011-2012 is carried out. On the basis of the carried-out analysis it is recommended to create conditions for improvement of a condition of food security of the country.