Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення емульсійних продуктів підвищеної біологічної цінності
    (2005) Манк, Валерій Веніамінович; Пешук, Людмила Василівна; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна
    У статті наведено дані про встановлення групового та жирнокислотного складу харчових фосфоліпідів, про комплексні емульгувальні та стабілізувальні властивості фосфоліпідів і високомолекулярних поврхнево-ативних речовин поліцукридної природи та рецептуру продуктів на основі прямої емульсії та вивчено.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка жирнокислотного складу олії волоського горіха після його оброблення в НВЧ-полі
    (2012) Манк, Валерій Веніамінович; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Усатюк, Світлана Іванівна; Королюк, Тамара Андріївна; Дербугова, Галина Любомирівна; Заєць, Євген
    Наведено результати наукових досліджень проблеми застосування електро-магнітного поля надвисокої частоти (НВЧ) в технології олії волоського горіха. Жирнокислотний склад олії до і після оброблення в НВЧ-полі визначений методом газової хроматографії. Fatty acid composition of walnut oil is presented for cold-pressed oil in comparison to cold-pressed oil processed with use of ultra-high frequent (UHF) electro-magnetic field for pre-treatment of kernels. Content of fat acids was assessed by method of gas chromatography. Use of High-efficiency capillary column allowed identifying 26 fat acids and their isomers. On the base of experimental data about fatty acid composition biological value of the oil was assessed. Researches of fatty acid composition of cold-pressed walnut oil with and without UHF-treatment of kernels testified that UHF electro-magnetic field application practically did not influence on quality and quantitative composition of fat acids being in walnut oil. Total saturated fat acids content diminished while unsaturated fat acids content increased insignificantly. The correlation of fatty acids in researched samples of oil is close to the ideal fat.