Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Кінетичні закономірності адсорбції пектинових речовин із яблучного соку
    (2011) Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна
    Досліджено кінетику адсорбції пектинових речовин із яблучного соку палигорськітом. Обгрунтовано механізм адсорбційних процесів, що відбуваються при цьому та визначено коефіцієнт дифузії. The kinetics of the adsorption of pectin from apple juice palygorskite. The mechanism of adsorption processes occurring at the same time and the diffusion coefficient.
  • Ескіз
    Документ
    Освітлення яблучного соку природним адсорбентом – палигорськітом
    (2004) Мельник, Людмила Миколаївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Жестерева, Наталія Анатоліївна
    Встановлена доцільність і визначені оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіта в технології освітлення яблучного соку. При цьому в обробленому соці у 5 разів зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем, що дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбента сприяє підвищенню показника прозорості соку. Інші якісні показники соку в процесі освітлення його палигорськітом практично не змінюються.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції колоїдних речовин яблучного соку палигорськітом
    (2005) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна
    Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології прояснення яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку найсуттєвіше зменшується кількість колоїдних речовин, насамперед пектинів, порівняно з контролем. Це дає підстави припустити, що саме адсорбція пектинових речовин поверхнею сорбенту сприяє проясненню соку.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження адсорбції пектинових речовин яблучного соку природними мінералами
    (2007) Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Мельник, Зіновій Петрович
    Вивчено можливість і підібрано оптимальні технологічні параметри використання природних дисперсних мінералів палигорськіту та гідрослюди при виробництві проясненого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку зменшується кількість пектинових речовин порівняно з контролем.
  • Ескіз
    Документ
    Стабілізація збродженого яблучного соку з метою уникнення вторинних колоїдних помутнінь лікеро-горілчаних виробів
    (2006) Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович
    Вивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на. основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження асептичних властивостей палигорськіта при обробленні яблучного соку
    (2008) Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович; Матко, Світлана Василівна
    Досліджено і обґрунтовано можливість використання природного дисперсного мінерала палигорськіта для зниження мікробіологічного обнасінення при виробництві яблучного соку. Встановлено, що в обробленому соку знижується кількість бактерій і грибів, подовжується тривалість його зберігання в непастеризованому вигляді.