Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Забезпечення продовольчої безпеки через реалізацію концепції соціально-етичного маркетингу(2015) Скопенко, Наталія Степанівна; Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаУ статті розглянуто концепції маркетингу та представлено їх основні характеристики. Обґрунтовано ролъ концепції соціально-етичного маркетингу у вирішенні питанъ забезпечення продовольчої безпеки в країні на рівні домогос подарств. Проаналізовано формування попиту за рахунок диференціації цінової політики підприємств для сегментів споживачів із різним рівнем доходів. Доведено необхідність створення економічно доступної пропозиції харчових продуктів в умовах зниження рівня доходів населення для формування фізичної достатності харчування на рівні раціональних норм споживання. Такий підхід забезпечить досягнення трьох основних завдань маркетингу: одержання визначеного прибутку підприємства, задоволення потреб споживачів, забезпечення довгострокових інтересів суспільства.Документ Зовнішньоекономічна діяльність агропромислового комплексу в контексті забезпечення продовольчої безпеки України(2013) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина ВалентинівнаГоловними елементами зовнішньої складової зовнішньоекономічної стратегії агропромислового комплексу України є: створення потужного експортного сектору, укріплення національної валюти, залучення іноземних інвестицій на основі створення сумісних підприємств, вільних економічних зон господарювання, інших форм підприємництва з іноземним капіталом, лібералізація імпорту, формування фінансової системи зовнішньоекономічної діяльності (банки, біржі, страхові компанії, консалтинг, аудит, лізинг і інше), гнучка податкова, цінова, депозитна, кредитна і фінансова політика, яка симулює експортно-імпортні операції і інтеграцію у світову економічну систему і кадрове забезпечення.Документ Фізична достатність харчових продуктів як чинник забезпечення продовольчої безпеки(2014) Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаУ статті розглянуто один із критеріїв, що визначає продовольчу безпеку — фізичну достатність продовольства. Надано визначення фізичної достатності й охарактеризовано показники, які визначають стан фізичної достатності. Проведений аналіз існуючих наукових підходів надав можливість розширити перелік показників, що характеризують фізичну достатність. Розглянуто забезпечення населення України основними харчовими продуктами, проаналізовано баланс по цих продуктах. Представлено динаміку виробництва та споживання основних груп харчових продуктів і визначено тенденції у забезпеченні харчовими продуктами населення України. The article describes one of the criteria defining food security: physical availability of food in sufficient quantities. The definition of physical adequacy is given and factors that determine the state of physical sufficiency are characterized. The analysis of the existing scientific approaches enabled to expand the list of parameters characterizing physical sufficiency. Providing the population of Ukraine with main foodstuff is considered and the balance of these products is analyzed. The dynamics of production and consumption of major food groups is outlined and trends in providing Ukrainian population with food are identified.Документ Продовольча безпека на рівні домогосподарств(2015) Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаУ статті розглянуто стан продовольчої безпеки на рівні домогосподарств. Зазначено, що продовольча безпека на рівні країни не завжди гарантує продовольчу безпеку домогосподарства й окремих осіб у країні. Запропоновано класифікаційні ознаки вразливих груп населення. Проаналізовано динаміку витрат домогосподарств на харчові продукти, визначено структуру харчування домогосподарств, які мають різну кількість членів і дітей у їх складі, та найбільш вразливі категорії домогосподарств. . The article reviewes the status of food security at the house- hold level. Food security at the national level does not always guarantee the food security for households and individuals in the country. Classification features of the most vulnerable groups of population are presented in the article. The dynamics of household expenses for food is analyzed, and the food patterns of households having a different number of members and children and living in different regions of the country are determined.Документ Суспільне здоров'я як об'єкт економічних досліджень(2015) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Кундєєва, Галина ОлексіївнаУ статті досліджено диференціацію рівнів здоров'я як економічної складової розвитку країни, визначено рівні здоров'я та його показники. Розглянуто сучасні концепції типів здоров'я. За статистичними даними охарактеризо-вано здоров'я українського населення за період 1990—2013 pp. та визначено тип здоров'я, притаманний Україні на сучасному етапі. Проблему здоров'я визначено в контексті економічного розвитку країни. Охарактеризовано типи здоров'я з позицій стану продовольчої безпеки. The article describes the differentiation of health levels as an economic component of country development and defines the levels of health and its indicators. The modern concept of types of health is presented. The state of health of Ukrainian population during the period of 1990—2013 is characterized and a type of health common to it at present is determined. The issues of health are defined in the context of economic development. The article describes the types of health in terms of food security.Документ Стратегічні пріоритети розвитку харчової промисловості України в контексті забезпечення продовольчої безпеки(2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Федулова, Ірина ВалентинівнаОсновними перешкодами для розвитку харчової промисловості і сільського господарства є недостатня ефективність ринків сільськогосподарської продукції, тому однією з невідкладних умов їх подальшого розвитку є цілеспрямована політика захисту внутрішнього продовольчого ринку. The main obstacles for the development of food industry and agriculture is the lack of efficiency of agricultural markets as one of the immediate conditions of their further development is a deliberate policy to protect the domestic food market.Документ Зовнішні загрози продовольчої безпеки України(2011) Федулова, Ірина Валентинівна; Мостенська, Тетяна ЛеонідівнаРозглядаються основні проблеми розвитку харчової промисловості і сільського господарства в контексті захисту внутрішнього продовольчого ринку.