Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Морозиво щербет з фруктозою з підвищеним вітамінним і мінеральним складом
    (продовольча індустрія АПК, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна
    Роботу присвячено розробленню технології морозива щербет з цукрозамінником (фруктозою) з додаванням рослинних інгредієнтів – пюре барбарису та груші. Обґрунтовано технологічні параметри виробництва морозива-щербет. Досліджено мінеральний і вітамінний склад розробленого продукту. The work is devoted to development of technology sherbet ice cream with sweetener (fructose) with added herbal ingredients - mashed pears and barberry. Grounded technological parameters of ice cream, sherbet. Studied mineral and vitamin content developed product.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології морозива з фруктозою
    (2013) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Туркова, Тетяна Миколаївна
    Розроблено технологію морозива-щербет «Барбариска» з натуральним цукрозамінником (фруктозою) та біологічно повноцінними рослинними інгредієнтами (пюре груші і барбарису). Встановлено, що повна заміна цукру на фруктозу у складі морозива-щербет дозволить зменшити калорійність продукту, а введення біологічно-повноцінних інгредієнтів забезпечить отримання продукти з привабливими споживчими характеристиками та з покращеним вітамінним складом. The technology of ice cream sherbet "Barbaryska" with a natural sweetener (fructose) and biologically valuable herbal ingredients (mashed pears and barberry). Established that a complete replacement of sugar with fructose as part of an ice cream sherbet will reduce calorie product, and the introduction of bio-high-grade ingredients provide obtaining products with attractive consumer characteristics and improved vitamin content.
  • Ескіз
    Документ
    Соєвмісний білковий компонент – перспективний інгредієнт замороженого десерту
    (Продовольча індустрія АПК, 2014) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Рябоконь, Наталія Валеріївна
    Висвітлено технологію замороженого десерту з фруктозою з додаванням білкової добавки - соєвмісного білкового компонента. Обгрунтовано технологічні параметри його виробництва, та досліджено амінокислотний склад. Встановлено відповідні режими фрезерування замороженого продукту. Deals with the technology of frozen dessert with fructose adding protein supplements - soybean protein component. Grounded technological parameters of production, and investigated the amino acid composition. Determined appropriate modes milling of frozen food.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія морозива з цукрозамінниками
    (2013) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Михайлюк, Ірина Юріївна
    На основі узагальнення теоретичних і експериментальних матеріалів досліджень розроблено технологію морозива з фруктозою і сорбітом, які забезпечують отримання морозива покращеної якості. Виявлено, що введення до складу морозива цукрозамінників – фруктози і сорбіту підвищує вміст зв’язаної вологи на 4,2%, що в свою чергу обумовлює покращення структури і консистенції морозива. Встановлено, що введення до складу морозива цукрозамінників фруктози і сорбіту дозволяє знизити показник глікемічності готового продукту на 8,75%. On the basis of summarizing the theoretical and experimental research materials developed the technology of ice cream with fructose and sorbitol in obtaining better quality ice cream . Revealed that the introduction of the ice cream sweeteners - sorbitol and fructose increases the bound moisture content of 4.2% , which in turn leads to improved structure and texture of ice cream. Found that the introduction of the ice cream and fructose sweeteners sorbitol reduces component glikemichnosti finished product by 8.75 %.
  • Ескіз
    Документ
    Пошук перспективних цукрозамінників у виробництві морозива
    (2004) Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Скорченко, Тетяна Анатоліївна
    Наведено класифікацію солодких речовин. Проаналізовано можливість виробництва морозива з натуральними цукрозамінниками та інтенсивними підсолоджувачами. Розглянуто сучасні рецептури морозива з цукрозамінниками. The classification of sweet substances. The possibility of ice cream with natural sweeteners and intense sweeteners. Modern recipes ice cream with sweeteners.
  • Ескіз
    Документ
    Кількісна оцінка якості згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами
    (2012) Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Шпачук, Людмила Володимирівна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна
    Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини на глюкозно-фруктозний сироп. Наведені результати досліджень продуктів виготовлених на основі глюкозно-фруктозних сиропів.Определено количественную оценку качества сгущенного вареного молока. The quantitative estimation of the quality of condensed milk is determined. The expediency of replacing a carbohydrate part to glucose- fruktose syrup is showed. The results of researching products manufactured on the basis of glucose- fruktose syrups are represented.