Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Для виробництва нових напоїв бродіння науковцями досліджено консорціум Medusomyces gisevii. Одержано новий патент України
    (Харчова і переробна промисловість, 2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана Павлівна; Григоров, Юрій Григорович; Коваленко, Надія Констянтинівна
    Дуже поширений у світі так званий чайний гриб, відомий більше двох тисячоріч як народний лікувальний засіб, і особливо для людей похилого віку. У процесі життєдіяльності культури чайного гриба утворюються також ферменти, вітаміни, органічні кислоти (молочна, глюконова, койєва), амінокислоти та інші біологічно активні речовини. Істотна властивість напою з чайного гриба — здатність виводити з організму людини шкідливу сечову кислоту, яка утворюється в процесі обміну речовин. Виділено та ідентифіковано консорціум мікроорганізмів Medusomyces gisevii V. Досліджено культурально-морфологічні та фізіолого-біохімічні властивості штамів Zugosaccharomyces fermentati V та Acetobacter xylinum V. Складено паспорт консорціуму Medusomyces gisevii V.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження динаміки процесу зброджування сусла культурою Medusomyces gisevii
    (2000) Прибильський, Віталій Леонідович; Вітряк, Оксана Павлівна
    Під час створення нового напою бродіння на основі консорціуму мікроорганізмів Medusomyces gisevii проведено дослідження з вивчення зміни активної і титрованої кислотності та вмісту сухих речовин у процесі зброджування сусла. When creating a new beverage fermented from a consortium of microorganisms Medusomyces gisevii conducted a study on changes of active and titrated acidity and dry matter content during fermentation of wort.