Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Особливості трансформацій енергоматеріальних потоків у замкнених циркуляційних контурах(2017) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ статті наведено інформацію, яка стосується оцінки теплових витрат на генерування вторинної пари і на повернення теплового потенціалу транс-формованої вторинної пари в режимі її конденсації сусловарильного апарату. Наведено значення термодинамічних параметрів і ефективності регенерації вторинної пари. Показана доцільність стоварення системи утилізації вторин-ної пари і її енергетичного потенціалу. Дана пропозиція стосується техно-логій, в яких генеруються матеріальні потоки пари, газів або їх сумішей. The article contains information relating to estimates of heating costs for the generation of secondary steam and return the heat capacity of the transformed secondary steam condensing mode of a brewing apparatus. The values of thermodynamic parameters and regeneration efficiency secondary steam. Expediency stovarennya secondary steam recovery system and its energy potential. This offer applies to technologies in which material flows generated steam, gases or mixtures thereof.Документ Особливості зброджування середовищ у хлібопекарній галузі(2014) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир АнтоновичУ статті наведено матеріали, що стосуються зброджування тістових заготовок з точки зору оцінки газоутримувальног здатності та енергії, що вводиться в систему. Викладено мотивацію і режими зовнішніх впливів на зброджувані середовища у формі змінних тисків для досягнення якісного замішування тіста на додаток до існуючих технологій машинних процесів. Підгрунтя таких підходів стосується особливостей тістових заготовок, які розглядаються як пружнопластичні системи. The materials relating to dough pieces fermentation from the point of view of gas-retention capacity and energy that is introduced into the system are presented. The article provides the motivation and the modes of external influences for media fermentstion in the form of variable pressure to achieve high quality kneading in addition to the existing technology of machine processes. Background characteristics of such approaches concern the dough pieces which are considered as a resilient system.Документ Осмотичні явища в харчових технологіях(2006) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Піддубний, Володимир Антонович; Юхно, Михайло Іванович; Полатайло, Дмитро МихайловичЯвища осмосу відіграють важливу роль в житті рослинного світу та мікроорганізмів, оскільки оболонки клітин легко пропускають воду і майже не пропускають речовини, що входять до складу клітинного соку. Проникаючи в клітини, вода створює в них підвищений тиск і розтягує оболонки та підтримує їх у напруженому стані. Osmosis play an important role in the life of plants and microorganisms, because cell membranes easily pass water and almost do not let the substances included in the cell SAP. Entered into cells, water creates a high pressure and stretches shell and supports them in a state of stress.Документ Моделювання динаміки газорідинних середовищ(2009) Піддубний, Володимир Антонович; Палаш, Анатолій АнатолійовичНаведено інформацію щодо динамічних моделей газорідинних систем, що підлягають впливам змінних тисків. Information of the dynamic models of the газорідинних systems which are subject to influencing of variables of рressure.Документ Локальні рекуперативні зони в процесах концентрування матеріальних потоків(2010) Миколів, Іван Михайлович; Шевченко, Олександр Юхимович; Бут, Сергій Анатолійович; Якимчук, Микола Володимирович; Піддубний, Володимир АнтоновичВ математичній формі встановлено співвідношення термодинамічних параметрів пари, які відображують можливість і доцільність створення ло¬кальних замкнутих зон енергокористування.Документ Аналіз особливостей і переваг перехідних процесів в харчових технологіях(2008) Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз особливостей і переваг перехідних процесів в харчових технологіях з точки зору інтересів інтенсифікації в них тепло- і масообміну, наведені порівняльні оцінки процесів.