Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Використання гідроколоїдів у виробництві консервів з м`ясом птиці
    (2005) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович
    У статті викладені результати дослідження буферної ємкості карагінанів, камеді ксантану, рожкового дерева, тара і гуару при використанні їх сукупно, а також сукупно з кухонною сіллю, хлоридом калію та харчовими фосфатними солями. The article presents the results of buffer capacity carrageenan, xanthan gum, Rozhkov tree, container and gum when used together and in conjunction with sodium chloride, potassium chloride and food phosphate salts.
  • Ескіз
    Документ
    Фаршеві та паштетні консерви з використанням композицій гідроколоїдів
    (2007) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович
    Основною метою досліджень є виявлення впливу теплової обробки на структурно-механічні властивості сумішей гідроколоїдів при їх взаємодії з харчовими добавками та стабілізаторами рН, в умовах накладання пастеризаційних і стерилізаційних ефектів. Main objective of researches is identification of influence of thermal treatment on structural and mechanical properties mixes of hydrocolloids at their interaction with food additives and stabilizers рн, in the conditions of imposing of pasteurization and sterilizing effects.
  • Ескіз
    Документ
    Продукти для шкільного харчування
    (2008) Пешук, Людмила Василівна; Клименко, Михайло Миколайович; Пасічний, Василь Миколайович; Хіврич, Борис Іванович; Пампура, Тетяна Вікторівна; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Сабадаш, Петро Миколайович; Демчук, Олександр Анатолійович
    У статті запропоновано способи виробництва продуктів для шкільного харчування, при використанні розроблених рецептур і технологій виробництва, що призводить до отримання стабільних за якістю продуктів, які відповідають вимогам діючих нормативних документів. The article suggests ways to produce food for school meals, using recipes developed and technologies, leading to a stable quality products that meet the requirements of the applicable regulations.
  • Ескіз
    Документ
    Нове у виробництві продуктів для дитячого харчування
    (2006) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович
    Стаття присвячена дослідженню технології виробництва продуктів для дитячого харчування, а саме паштетних ковбас. З урахуванням харчової і біологічної цінності сировини розроблені рецептури паштетних ковбас, наведено опис основних технологічних операцій їх виготовлення, а також основні фізико-хімічні показники готових виробів. The article investigates the technology of baby food products, namely, sausage pate. Given the nutritional and biological value of raw materials designed recipe pate sausages, are given basic technological operations of their making, and also the basic physical and chemical properties of finished products.
  • Ескіз
    Документ
    Фаршеві та паштетні консерви з використанням харчових композицій
    (2007) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович
    В статті викладені результати дослідження реологічних властивостей розчинів карагенанів, камеді ксантану, рожкового дерева, тари і гуару за умов їх спільного використання з харчовими добавками. Виявлений їх вплив на функціонально-технологічні показники фаршевих та паштетних консервів. In the article are presents results of research of rheological properties of the solutions carrageenans, xanthan gum, locust bean gum, guar and tara gum in the conditions of their sharing with food additions. There are found their influence on the functionally-technological indexes minced and pate can food.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних властивостей сировини у виробництві консервів з м`ясом птиці
    (2004) Пасічний, Василь Миколайович; Сабадаш, Петро Миколайович; Жук, Ігор Зіновієвич
    Викладені результати дослідження буферної ємності тваринної і рослинної сировини та визначений її вплив на технологічні характеристики сировини та фаршевих емульсій. In article are present results of the study buffer capacity of animal and plant material and determined its effect on technological properties of raw materials and mince emulsions.
  • Ескіз
    Документ
    Застосування крові як кольороформуючої добавки
    (2004) Пасічний, Василь Миколайович; Тимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна; Сабадаш, Петро Миколайович; Жук, Ігор Зіновієвич; Усатюк, Світлана Іванівна
    Було досліджено можливість використання крові, натуральних та синтетичних барвників у консервному виробництві. На основі проведених досліджень було розроблено рецептури білково-жирових сумішей з кров'ю. The use of blood, natural and synthetic colorants in the canning industry has been investigated. The recipes of protein and fat mixtures with blood were developed on the base of research results.