Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка модифікованих ітераційних алгоритмів для розв’язання задачі формування оптимальних варіантів розкладу виконання замовлень(2020) Грибков, Сергій Віталійович; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаУ статті запропоновано математичну модель багатокритеріальної задачі формування виробничих завдань та оперативно-календарних планів з виробництва ковбасних і м’ясних виробів. Розроблено удосконалені ітераційні алгоритми на основі алгоритму сірих вовків та алгоритму мурашиної колонії для розв’язання задачі формування оптимальних варіантів розкладу виконання замовлень, що забезпечує при їх застосуванні реконфігурації планів за короткий час. In the article the mathematical model of multi-criterion problem of formation of industrial tasks and operative-calendarendar plans for performance of orders taking into account the basic features of activity of the enterprises on manufacture of sausage and meat products is offered. The mathematical model considers all nuances of activity of the food enterprise and process of planning of performance of orders: terms of storage of raw materials and finished goods; possibility of occurrence and necessity of processing of not confectionary production; features of performance of each separate order; features of use of the process equipment and so forth. To form a generalized target function, an additive convolution of criteria is used. The developed mathematical model allows to form the plan of performance of orders taking into account all operations of technological process at manufacturing of products. Advanced iteration algorithms based on the algorithm of grey wolves and an ant colony algorithm have been developed to solve the problem of forming optimal variants of the schedule of order execution, which provides for reconfiguration of plans in a short time when using them.Документ Оптимізація виробничої програми підприємства(2019) Чорнобай, Катерина Юріївна; Сєдих, Ольга ЛеонідівнаПредставлено математичну модель виробничої програми підприємства, у якого попит на продукцію змінюється у часі в залежності від сезону. Загальні витрати складаються з витрат на виробництво, зберігання та доставку із зовні. Можливості підприємства обмежуються максимальною потужністю технологічного обладнання і вмістом складів готової продукції, тому виробнича політика на тривалий часовий період планування визначає періоди, коли попит на готову продукцію буде забезпечений безпосередньо з цеху, а коли із запасів готової продукції на складі. Наведено та здійсненні розрахунки в середовищі MS Excel з використанням надбудови «Поиск решения». Проведена апробація розглянутого методу дозволяє стверджувати про можливість його застосування та впровадження.The mathematical model of the production program of the enterprise, whose demand for products changes over time depending on the season, is presented. Total costs consist of production, storage and delivery costs from external sources. The company's capabilities are limited by the maximum capacity of technological equipment and the content of finished product warehouses, so the production policy for a long planning period determines the periods when the demand for finished products will be met directly from the workshop, and when the stocks of finished products in the warehouse. Calculations in the MS Excel environment using the "Solution Search" add-in are also provided. The testing of the method under consideration allows to confirm the possibility of its application and implementation.Документ Управління проектами засобами MS Excel(2015) Сєдих, Ольга Леонідівна; Овчарук, Володимир ОлексійовичЗапропоновано зручний спосіб обчислення критичного шляху – однієї з основних характеристик мережевої моделі в середовищі MS Excel. Offered a convenient way to compute the critical path is one of the main characteristics of the network model in MS Excel.Документ Математична модель вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини(2012) Сєдих, Ольга Леонідівна; Маковецька, Світлана Василівна; Бойко, Марина Іванівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Бондар, Микола ВасильовичДана стаття присвячена побудові математичної моделі вмісту сухих речовин при зброджуванні квасного сусла залежно від використання різних видів зернової сировини. При обробці експериментальних даних були вибрані три математичні моделі (лінійна, експоненціальна та квадратична), знайдені параметри кожної моделі, після оцінки середніх відносних похибок була отримана математична модель для кожного зразка. обработке экспериментальных данных были выбраны три относительных погрешностей была получена математическая модель для каждого образца. This paper focuses on the construction of a mathematical model of dry matter content in the fermentation kvass wort depending on the use of various kinds of grain materials. In processing the experimental data were sampled three mathematical models (linear, exponential and quadratic) found parameters of each model, after evaluating the average relative error was obtained mathematical model for each sample.