Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення ефективності роботи сатураторів цукробурякового виробництва(2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Калініченко, Олександр Миколайович; Бєлостоцький, Леонід ГеоргієвичОписуються два варіанти модернізації сатураторів цукробурякового виробництва для заводів великої і малої потужності, що дозволяють за рахунок секціонування об’єму, створення зон з високою лужністю і багаторазової внутрішньої рециркуляції значно підвищити ефективність їх роботи.Документ Застосування ефектів гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації у цукровій промисловості(2012) Марценюк, Олександр Степанович; Немирович, Петро Михайлович; Жеплінська, Марія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Пастушенко, Ігор Миколайович; Матиящук, Андрій МиколайовичПроаналізована можливість застосування гідродинамічної і пароконденсаційної кавітації в цукровій промисловості з поясненням фізико-хімічних ефектів, які виникають під час кавітації і сприяють очищенню дифузійних соків і клеровок, підвищенню реакційної здатності водно-вапняних суспензій, прискорення процесів відстоювання, фільтрування, деамонізації конденсатів.Документ Дослідження впливу електроіскрових розрядів на властивості соків цукрового виробництва(2001) Василів, Володимир Павлович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Дашковський, Юрій Олександрович; Олішевський, Валентин Вікторович; Слива, Юлія ВолодимирівнаНаведено результати досліджень впливу електроіскрових розрядів на очищення соків цукрового виробництва. Results on the effect on the electric spark discharge purification of juices from sugar production.Документ Електроіскрові технології в харчовій промисловості: перспективи застосування(2002) Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій Іванович; Дашковський, Юрій Олександрович; Хомічак, Любомир Михайлович; Олішевський, Валентин Вікторович; Вєрченко, Лідія Михайлівна; Блаженко, Сергій Іванович; Василів, Володимир Павлович; Маринін, Андрій ІвановичЗа рахунок імпульсного електрогідравлічного ефекту активність вапняного молока зростає на 7÷9% порівняно з активністю вихідного вапняного молока. Після оброблення електроіскровими розрядами вапняне молоко стає більш гомогенним, та майже вдвічі менше розшаровується, що свідчить про подрібнення всіх його складових частинДокумент Вплив кристалічної структури вапняку на дисперсність вапняного молока(2005) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Слива, Юлія Володимирівна; Маринін, Андрій Іванович; Цихоцька, H. H.Проведені досліди показали, що підбором вапняків з відповідною кристалічною будовою можна підвищити активність вапна в вапняному молоці та його здатність до переходу у розчин, збільшити ефект очищення дифузійного соку і зменшити витрати вапна. These experiments showed that the selection of limestone with a corresponding crystal structure can increase the activity of lime in the lime milk and its ability to transition into the solution, to increase the cleaning effect of the diffusion juice and reduce the cost of lime.