Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Пакувальні біодеградабельні плівки на основі полівінілового спирту(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса Юріївна; Кобилінський, Сергій Миколайович; Гончаренко, Людмила ВалеріївнаМетою даної роботи було дослідження фізико-механічних і термічних властивостей біодеградіровать плівок на основі полівінілового спирту. Встановлено, що при збільшенні колькості гліцерину еластичність плівок поліпшується, а міцність при розриві пропорційно зменшується. Також на зміну фізико-механічних характеристик плівок впливає зміст плівкоутворювачів: ПВС і пектину. The aim of this work was to study the physico-mechanical and thermal properties of biodegradable Graded films based on polyvinyl Alcohol. It was found that with an increase in the number of Glycerin, the elasticity of the films improves, and The strength at break is proportionally reduced. The change in the physical and mechanical characteristics of the films is also affected by the content Film-forming agents: PVA and pectin.Документ Оцінка якості полімерних пакувальних матеріалів для хлібобулочних виробів(2016) Чорна, Анастасія Іванівна; Шульга, Оксана Сергіївна; Арсеньєва, Лариса ЮріївнаВ статті наведено результати досліджень та аналізу фізико-механічних властивостей біорозкладальних плівок. Експериментально підтверджено вплив кожної складової на властивості плівки. Розглянуто різні склади плівок та обрано найбільш оптимальне співвідношення компонентів. Досліджено вплив їстівного покриття на якість хлібобулочних виробів. Підтверджена доцільність використання їстівного покриття для хлібобулочних виробів з метою подовження строку їх зберігання. Запропонований спосіб нанесення покриття не передбачає значних економічних затрат. In article was studied and analyzed the physical and mechanical properties of the biodegradable films. Experimentally validated the influence of each component on the properties of the films. Various compositions of films have been described and choose the optimal ratio of components. Effect of edible coating on quality of bakery products was studied. Confirmed the feasibility of using edible coatings for bakery products with a view to extending their shelf life. The method proposed o f coating does not provide significant economic costs.