Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Визначення кінетичних параметрів для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів
    (2015) Чорна, Юлія Олександрівна; Трегуб, Віктор Григорович
    У статті розглянуто технологічний процес вирощування хлібопекарських дріжджів, що відбуваються в ферментерах циклічним, способом при постійному підживленні. Апарати, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, мають свої особливості, що ускладнюють їх оптимальне керування. Кінетична модель процесу вирощування хлібопекарських дріжджів містить кінетичні параметри, охоплює весь можливий діапазон зміни термодинамічних сил і часових стадій розвитку процесу та враховує те, що циклічний процес може відбуватися як за наявності періоду індукції (латентного періоду), так і за його відсутності. Запропоновано метод визначення кінетичних параметрів, а також визначено регресійні залежності для форм-фактора, який залежить від початкових параметрів процесу та сталої часу, то пов'язана з параметрами, які впливають на швидкість перебігу процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. The article deals with the manufacturing process of baking yeast growing which is happening in fermenters using cyclic technique with constant feeding. Apparatus, in which the proc-esses of interfacial transitions occur, have their own characteris-tics complicating their optimal management A kinetic model of a process of bakery yeast growing contains kinetic parameters covering the whole possible range of variation of thermodynamic forces and temporal stages of the development process and considers that the cyclic process can take place both in the presence of an induction period (latency) and in its absence. A method of determining the kinetic parameters is proposed. The regression dependence for the form factor, which depends on the initial parameters of the process and the time constant asso-ciated with the parameters that affect the growing speed of the process of baking yeast, has been determined.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимальне керування періодичними процесами з міжфазними переходами
    (2010) Трегуб, Віктор Григорович; Чорна, Юлія Олександрівна
    Розглянуті апарати періодичної дії, в яких відбуваються процеси з міжфазними переходами, що ускладнюють процес оптимального керування. Наведена постановка задачі оптимального керування такими процесами в залежності від варіантів виробничої ситуації. The considered vehicles of batch-type, in which processes are from between phase transitions which complicate process of optimum management. The resulted raising of task of optimum management such processes is in dependence on the variants of production situation.