Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Системний аналіз технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів(Інформаційні технології, 2012) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор ВолодимировичТехнологічні процеси хлібопекарського виробництва характеризуються багатокомпонентністю сировини, високим ступенем невизначеності на різних етанах перебігу процесу виробництва хліба, нелінійними залежностями між параметрами, високими вимогами до якості готової продукції, відсутністю математичного опису багатьох явищ, які характеризують перетворення сировини та напівфабрикатів у готову продукцію існуючі системи автоматизації доцільно доповнити підсистемами підтримки прийняття рішень з використанням методів і алгоритмів нечіткої логіки. Technological processes of bakery production are characterized by multicomponent raw materials, a high degree of uncertainty at different stages of the bread production process, nonlinear relationships between parameters, high requirements for the quality of finished products, lack of mathematical description of many phenomena that characterize the transformation of raw materials and finished products into finished products, existing automation systems should be supplemented with decision support logic.Документ Автоматизація технологічних процесів виробництва хліба на основі структурного аналізу для розробки функціональної моделі виробництва(2010) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович; Ладанюк, Анатолій ПетровичВ даній статті висвітлюється використання методу структурного аналізу для розробки функціональної структури моделі виробництва хліба. Розглядається метод використання SA-діаграм Д. Росса для аналізу як всього виробництва, так і окремих його ділянок, що дозволяє з'ясувати основні моменти окремих операцій, їх узагальнені характеристики і при необхідності поглиблене представлення основних частин, що важливе при аналізі відомих технологічних процесів і розробці новостворюваних. This article highlights the use of the method of structural analysis to develop functional structure model of bread. A method using SA-diagrams D. Ross for analysis as all production and its individual parts, allowing figure highlights some operations, their generalized characteristics and, if necessary, in-depth presentation of the main parts, which is important in the analysis of known processes and newly developing.Документ Автоматизована система управління процесом приготування хліба(2012) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор ВолодимировичТехнологічний процес приготування хліба можна представити як складну динамічну систему в якій кінцевий результат залежить від результатів кожної стадії виробництва, а результат кожної наступної стадії залежить від показників, які отримані на попередній стадії. Цей процес має всі ознаки слабко формалізованого, а саме: унікальність процесу; якісна природа параметрів предметної області; неоднорідність (різнотипність) шкал вимірювання параметрів; нелінійний характер взаємозв’язку характеристик; різноманітність можливих форм взаємодії підпроцесів між собою. The process of making bread can be represented as a complex dynamic system in which the outcome depends on the outcome of each stage of production, and the result of each subsequent stage depends on the parameters obtained in the previous stage. This process has all the signs of weakly formalized, namely the uniqueness of the process, qualitative nature of the domain parameters; heterogeneous (diverse nature) scales of measurement parameters, nonlinear relationship characteristics, the variety of forms of interaction subprocesses together.Документ Комп'ютерно-інтегроване керування хлібопекарським виробництвом(2012) Шаруда, Світлана Сергіївна; Кишенько, Василь Дмитрович; Швед, Сергій МиколайовичХлібопекарська промисловість, як одна із провідних галузей харчових виробництв, пов'язана із задоволенням попиту населення на хлібобулочні вироби, вирішує комплекс задач у застосуванні передових технологій та сучасного обладнання. Основна увага приділяється поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини,підвищенню продуктивності технологічних ліній. Розв'язання таких задач неможливе без автоматизації виробництва на основі сучасних інформаційних технологій, передових досягнень в теорії та практиці автоматичного керування. Baking industry as one of the leading sectors of the food industry associated with pleasure demand for bakery products, solve complex problems in the application of advanced technology and modern equipment. The focus is on improving product quality, rational use of resources and raw materials, increase the productivity of production lines. Solving such problems is impossible without automation based on modern information technology, advanced achievements in the theory and practice of automatic control.