Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of causes, circumstances and consequences of occupational traumatic injuries at the food beverage enterprises
    (2019) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, Viktoriya
    The article analyzes the dynamics of occupational injuries in the food industry in the production of beverages for the period from 2010 to 2018. It was found that organizational factors lead to 80% of occupational injuries. Violations were mainly due to employees' poor knowledge of occupational safety rules. В статті проаналізовано динаміку виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за період з 2010 по 2018 роки. Було встановлено, що організаційні фактори призводять до 80% виробничого травматизму. В основному порушення відбувалися через слабкі знання працівниками правил безпеки праці.
  • Ескіз
    Документ
    Analysis of reasons, circumstances and consequences of manufacturing traumatism during production of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations
    (2020) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, Viktoriya
    In the article there is analyzed statistics on the causes, consequences and circumstances of occupational injuries at the pharmaceutical products and pharmaceuticals for the period from 2013 to 2018, and is found that organizational factors lead to 80% of industrial injuries. The results of the study of the accident are presented in distribution by profession, age, general work experience, and experience in the specialty of the victims. Prophylactic measures are proposed to prevent occupational injuries in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals. В статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2018 роки. Під час проведення дослідження застосовано прикладний статистичний аналіз даних про нещасні випадки, метод головних компонент. Було проведене дослідження трендів часових рядів виробничого травматизму, що базується на даних Державної служби статистики України. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.
  • Ескіз
    Документ
    Evaluation procedure for economic efficiency of occupational injuries preventive measures with risk-based approach
    (2017) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro
    Proposed methodology on the classic approach to economic calculations and “risk price” indicators, a procedure for determining the economic effectiveness of occupational injuries preventive measures was designed.
  • Ескіз
    Документ
    Development of the occupational safety in the food industry with regard for the risk-based approach
    (2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro
    The prediction of occupational risks and making the conditions for the prevention of injuries based on it is one of the promising scientific directions of the workplace safety development in industry, as it is directly connected with the manufacturing process.
  • Ескіз
    Документ
    Mathematical model of decision-making with account the risk of injuries
    (2015) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro
    In order to improve the mathematical models of decision making in company's safety management system was found that in the development of methodical maintenance decision support systems it is necessary to create a process of adaptation of decision-making tools.
  • Ескіз
    Документ
    Increase in the Level of occupationl safety in the food industry with regard tof the risk-oriented approach
    (2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro
    The investigation was performed on the basis of the following methods: the methods of statistical analysis of accidents that occurred in the food industry within the last decade for the determination of tendencies of traumatism; the method of regression analysis for the evaluation of cause-and-effect relations characteristic of injury processes.
  • Ескіз
    Документ
    Modern aspects of occupational safety at meat industry enterprises
    (2014) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina
    Analyzing causes of injury on Meat Processing Plants give an opportunity to create reasonable and effective ways of prevention and decreasing risks of workers injuries.