Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Creative solutions for running a restaurant business in a pandemic
    (2021) Matiyashchuk, Olena; Mikhailenko, Vladlena
    Готельно-ресторанна індустрія вважається одним із найуспішнішим видом малого бізнесу за останні десятиліття. Адже кошти, які вкладені в цю діяльність, повертаються в 6 разів швидше, ніж кошти, які вкладені в будь-яку іншу сферу. Але, на жаль, сьогодні індустрія гостинності вважається однією з найбільш постраждалих від глобальної кризи, викликаної COVID-19. В результаті власники ресторанів і готелів були змушені закритися, змінити формат виробництва, утилізувати сировину, яку постачали закладам постачальники, велика кількість готелів через відсутність туристів припинила роботу. Навіть після пом’якшення карантинних обмежень ця сфера тільки починає відновлювати свій економічний потік. Власникам, яким вдалося втриматися від напливу, довелося вжити таких заходів: додаткові кошти на засоби індивідуального захисту, наклейки з відповідною дистанційною розміткою, розробити додаткові інструкції для роботи в закладі та прийомі гостей, і звичайно обмеження щодо проведення урочистих заходів, що супроводжуються банкетами, обідами, фуршетами та відповідною кількістю осіб. Однак жорсткі обмеження власникам бізнесу та їхнім кухарям дозволили поглянути на ведення цього виду малого бізнесу з іншого боку, в результаті творчих і сміливих ідей власників, які допомогли деяким закладам не тільки не закритися, а й стати популярним.
  • Ескіз
    Документ
    Крафтові напої як сервісна інновація в готельному та туристичному бізнесі
    (2024) Пушка, Ольга Сергіївна; Різник, Анастасія Олександрівна; Дочинець, Інга Вікторівна
    Проаналізовано сучасний стан, значення та перспективи розвитку готельного та туристичного бізнесу в Україні та світі. Розглянуто поняття крафтові продукти та напої як складову туризму, передумови появи крафтових виробництв, переваги та перспективи їх розвитку. Наведено характеристику вин, гастрономічних турів та винних регіонів України. Показано взаємозв’язок крафтових напоїв з індустрією гостинності та туризму
  • Ескіз
    Документ
    Особливості роботи готелю «HERMITAGE BOUTIQUE-HOTEL» в умовах сьогодення та шляхи його удосконалення
    (2023) Ущаповський, Артем Олегович; Кирпіченкова, Оксана Миколаївна
    В статті розглядається особливість роботи бутік-готелю «Hermitage Boutique-Hotel» в умовах сьогодення. Проаналізовано організаційну структуру закладу, наведено характеристику номерного фонду та послуг, які надаються гостям. Також досліджено сегмент споживачів бутік-готелю. На основі аналізу літературних джерел інформації розроблено та представлено SWOT-аналіз бутік-готелю «Hermitage BoutiqueHotel». Охарактеризовано шляхи покращення роботи бутік-готелю для зміцнення його конкурентних позицій на ринку готельних послуг України. The article examines the peculiarity of the work of the Hermitage Boutique-Hotel in today's conditions. The organizational structure of the institution is analyzed, the description of the room stock and services provided to guests is given. The segment of boutique hotel consumers was also investigated. Based on the analysis of literary sources of information, a SWOT analysis of the boutique hotel "Hermitage Boutique-Hotel" was developed and presented. Ways to improve the work of a boutique hotel to strengthen its competitive position in the hotel services market of Ukraine are characterized.
  • Ескіз
    Документ
    Complex Modernization of Public Infrastructure and Hospitality as a Factor in the Sustainable Development of the City in Ukraine
    (2020) Melnykova, Maryna; Gradoboіeva, Yеlyzaveta; Mirzodaeva, Tetiana; Ragulina, Nadiia
    The sustainable development of the city involves the solving of economic, environmental and social problems through the modernization of various spheres of the urban economy. The modernization of related and interrelated spheres of the city’s economy should be based on an integrated approach. The hospitality and public infrastructure are such spheres. Their relationship is due to both technical and technological features and the possibilities of achieving the goals of sustainable development of the city (the hospitality sector contributes to the growth of openness of the city and the life support and environmental sustainability of the city directly depends on the state and development of public infrastructure). The priorities of the modernization of public infrastructure and hospitality for sustainable development of the city have been determined. The condition of the public infrastructure and hospitality in cities of Ukraine was analyzed from the point of view of modernization for sustainable development. The experience of modernization of public infrastructure and hospitality in sustainable European cities (including improving energy efficiency, strengthening environmental safety, creating a barrier-free environment) has been studied. The technical, technological, financial and institutional features that determine the feasibility of modernizing the public infrastructure and hospitality based on the principles of an integrated approach have been determined. The recommendations of the mechanism of public-private partnership using in the implementation of projects for the modernization of public utilities infrastructure and hospitality of the city have been developed. The decision-making tools for managing resources have been proposed for the justification and implementation of a project to modernize public infrastructure and hospitality based on a comprehensive approach.