Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
25 результатів
Результати пошуку
Документ Безпека праці при роботі біогазових установок на підприємствах харчової промисловості(2022) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Мальцева, Анна ВладиславівнаУ статті розглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики при виникненні аварійних ситуацій і аварій у ході експлуатації промислових об'єктів з виробництва біогазу. Встановлено, що біогазові установки можуть у багатьох випадках виступати джерелом небезпеки для працівників, так як біогаз включає шкідливі та небезпечні фактори. Запропоновано організаційно-технічні заходи, спрямовані на безпечну експлуатацію біогазових установок, що є одним із найважливіших способів захисту працівників та навколишнього середовища з мінімізацією ризику виникнення аварійних ситуацій. The article considers the dangerous factors that can pose risks in the event of accidents and accidents during the operation of industrial facilities for biogas production It has been established that biogas plants can in many cases be a source of danger for workers, as biogas includes harmful and hazardous factors. Organizational and technical measures aimed at safe operation of biogas plants are proposed, which is one of the most important ways to protect workers and the environment while minimizing the risk of emergenciesДокумент Стратегічні напрями підвищення ефективності праці в сфері освіти та її стимулювання(2011) Куценко, Віра Іванівна; Гаращук, Олена ВасилівнаРозкривається значення праці та підвищення її ефективності у забезпеченні успішного соціально-економічного розвитку, намічені шляхи поліпшення використання трудового потенціалу, стимулювання праці як стратегічного напряму досягнення її продуктивності.Документ Комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості(2015) Євтушенко, Ольга ВолодимирівнаЗапропонований комплекс засобів автоматизації управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використаний при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму й обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Практична цінність дослідження полягає в тому, що розроблено алгоритм функціонування програмного комплексу «Analysisofaccidents 1.0» для моніторингу й аналізу причин і обставин, які призводять до виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості, та алгоритм функціонування програмного комплексу «Контроль знань з охорони праці виробничого персоналу» для формування інформаційного забезпечення навчання з актуальних питань охорони праці та контролю знань виробничого персоналу підприємств харчової промисловості у цій сфері. Результати дослідження є внеском у розвиток прикладних основ охорони праці у частині, що стосується діагностування, моделювання екстремальних ситуа цій та оцінки їх наслідків.Документ Analysis of causes, circumstances and consequences of occupational traumatic injuries at the food beverage enterprises(2019) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaThe article analyzes the dynamics of occupational injuries in the food industry in the production of beverages for the period from 2010 to 2018. It was found that organizational factors lead to 80% of occupational injuries. Violations were mainly due to employees' poor knowledge of occupational safety rules. В статті проаналізовано динаміку виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за період з 2010 по 2018 роки. Було встановлено, що організаційні фактори призводять до 80% виробничого травматизму. В основному порушення відбувалися через слабкі знання працівниками правил безпеки праці.Документ Analysis of reasons, circumstances and consequences of manufacturing traumatism during production of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations(2020) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaIn the article there is analyzed statistics on the causes, consequences and circumstances of occupational injuries at the pharmaceutical products and pharmaceuticals for the period from 2013 to 2018, and is found that organizational factors lead to 80% of industrial injuries. The results of the study of the accident are presented in distribution by profession, age, general work experience, and experience in the specialty of the victims. Prophylactic measures are proposed to prevent occupational injuries in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals. В статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2018 роки. Під час проведення дослідження застосовано прикладний статистичний аналіз даних про нещасні випадки, метод головних компонент. Було проведене дослідження трендів часових рядів виробничого травматизму, що базується на даних Державної служби статистики України. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.Документ Methods of assessment of operating effectiveness of the Intellectual information and analytical system of Occupational safety management at pharmaceutical іndustry enterprises(2019) Siryk, Alina; Evtushenko, Olga; Lych (Tkachenko), Inna; Soloshenko, KaterynaThe article overlooks methodology for evaluating the effectiveness of the intellectual information-analytical system of labor protection management at the enterprises of the pharmaceutical industry. The introduction of this technique at the enterprises of the pharmaceutical industry in the traditional procedures of internal audit will achieve a new quality of functioning of automated information-analytical systems of labor protection management and significantly increase the efficiency of information processing in decision-making processes due to the efficiency and accuracy of choosing the optimal set of measures for ensuring safety.Документ Formation of intelligent agents of the information and analytical system of enterprise safety management(2018) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaIt is determined that the proposed complex automation system of labor protection management for companies in food industry, can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the food enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis.Документ Development of the occupational safety in the food industry with regard for the risk-based approach(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroThe prediction of occupational risks and making the conditions for the prevention of injuries based on it is one of the promising scientific directions of the workplace safety development in industry, as it is directly connected with the manufacturing process.Документ Oprogramowanie systemuzarządzania ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro; Biloshapka, AlonaZaproponowany kompleks środków automatyzacji zarządznia ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego może zostać wykorzystany do udoskonalenia projektów decyzji kierowniczych dotyczących operatywnej analizy stanu warunków pracy w przedsiębiorstwie, określenia racjonalnych kierunków profilaktyki traumatyzmu przemysłowego i uzasadnienia przedsięwzięć organizacyjnych w zakresie ochrony pracy. Wyniki pracy są wkładem do rozwoju stosowanych podstaw ochrony pracy w części dotyczącej diagnostowania, modelowania sytuacji ekstremalnych i oceny ich skutków. Пропонована програмна система управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використана для поліпшення рішень з управління проектами операційного аналізу умов праці на підприємстві, визначення областей щодо попередження виробничого травматизму та організаційних заходів з основ охорони праці. Результати роботи сприяють принципу розробки додатків безпеки праці, діагностики та моделювання надзвичайних ситуацій та оцінки їх наслідків. The proposed software system of labour protection management for companies in food industry can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis. The results of work contribute to the principle application development of occupational safety as far as the diagnosis and modeling of extreme situations and evaluate their consequences.Документ Обґрунтування заходів і засобів для профілактики ризику травмування працівників харчових підприємств(2016) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро ВікторовичУ статті обґрунтовано заходи й засоби з профілактики виробничого травматизму, спрямовані на запобігання найбільш значимим і небезпечним ризикам травмування працівників підприємств харчової промисловості на основі прогнозу окремої причини з основними видами травматичних подій, які вона зумовлює. Визначено значимість причини та різновиду ризику з урахуванням прогнозованої питомої ваги ризику для травматизму зі смертельним наслідком. Наведено рекомендації щодо визначення черговості впровадження та вибору варіантів заходів для приведення стану безпеки праці та виробничого середовища на харчовому підприємстві у відповідність до вимог нормативно-правових актів з охорони праці найбільш ефективним чином, починаючи з найбільших ризиків. The measures and means of prevention of occupational injuries are defined, which include the most significant and dangerous risks of injury of workers of food industry enterprises based on the forecast of a separate cause with the major types of the resultant traumatic events. The significance of the cause is determined as well as the kind of risk taking into account the estimated proportion of the risk for injuries and fatalities. The recommendations are given for determining the priority of implementation choices and steps to bring the safety and working environment in the food business with the requirements of regulations on health in the most efficient manner, ranging from the biggest risks.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »