Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Practical use of goat milk and colostrum
    (2021) Voloshina, Iryna; Soloshenko, Kateryna; Lych (Tkachenko), Inna; Shkotova, Lyudmila
    This review presents the protein and amino acid composition of both goat colostrums and milk and describes the properties of goat colostrums and milk components. In addition, the prospects of use of goat milk and colostrum in the food and cosmetics industry and the feasibility of use of goat milk for baby feeding are shown. Functional foods produced from goat milk have antioxidant, anti-inflammatory, cardioprotective, antihypertensive and antiatherogenic activities in the human body. Goat milk cosmetics are very useful for maintaining a healthy skin and are effective in treatment of various skin diseases. Infant formula based on goat milk provides comfortable digestion for babies and are better at absorbing proteins, fats and other nutrients than infant formula based on cow’s milk.
  • Ескіз
    Документ
    Комплексне оцінювання молока тварин
    (2014) Белінська, Крістіна Олександрівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович
    В роботі досліджено склад та фізико-хімічні властивості молока домашніх тварин. В результаті проведених досліджень показана доцільність використання молока кози та кобили у виробництві продуктів дитячого харчування. In this work the composition and physico-chemical properties of milk animals. As a result of the research shows the feasibility of using milk goats and mares in the production of baby food.