Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
24 результатів
Результати пошуку
Документ Effectiveness of human resources management in the enterprises of Ukraine’s bakery industry(2021) Yuryk, Yaryna; Bezpalko, Olena; Hryniuk, JuliaCompetition in the national labor market, which is strengthening as globalization and structural employment disproportions intensify, encourages domestic companies to seek reserves for more effective human resource management as the only competitive advantage that cannot be copied. The aim of the research is to develop a comprehensive methodology for assessing the effectiveness of HR management at bakery companies as employers of a Ukraine’s priority industry, which is based on the provisions of the new (first) international human capital accounting standard ISO 30414:2018 and is implemented using system-structural, abstract-logical methods, as well as those of multidimensional statistical analysis and visualization of empirical data. The developed methodology will allow to determine an integrated indicator for the effectiveness of HR-management, which simultaneously performs the functions of controller and navigator of strategic management decisions in this area.Документ Оцінка результативності діяльності підприємств молочної галузі України(2018) Пенчук, Ганна СергіївнаУ статті розглянуто проблему забезпечення пріоритетного розвитку молокопереробних підприємств, серед яких велике значення надається формуванню системи оцінки результативності. Узагальнено наукові підходи до визначення поняття результативності функціонування підприємств. Встановлено взаємозв’язок між поняттями «ефективність» і «результативність», виділено їхні спільні та відмінні риси, а також запропоновано розглядати результативність функціонування підприємств, як досягнення кінцевого результату його фінансово-господарської діяльності, що дещо інше на відміну від класичного поняття «функції господарювання» або «функціонування господарської системи». Обґрунтовано важливість розмежування понять ефективності від результативності. Проведена фінансово-економічна діагностика та динаміка показників результативності функціонування підприємств молокопереробної промисловості із застосуванням мультиплікативного моделювання та здійснення розрахунків інтегральним методом факторного аналізу. Пріоритетними напрямами вирішення проблем оцінки показників результативності функціонування підприємств в цілому є побудова методології, що обґрунтовує стратегію підприємства в поточній перспективі в розрізі бізнес-процесів з позицій ефективності і результативності його діяльності. Практична реалізація методології має бути здійснена як система економічних методів виміру, аналізу, планування в рамках організаційних форм і процесів їх функціонування. Проведено оцінку результативності за ключовими показниками, розробленими з урахуванням основних видів діяльності молокопереробних підприємств України, вимог і стандартів. Визначено ділянки, управління якими дасть змогу підприємству успішно функціонувати в умовах ринку. The paper considers the problem of maintaining priority development of milk processing plants, emphasizing great importance of the formation of evaluation system. The overview of scientific approaches to the definition of the operation of enterprises is done. The establishment of the relationship between the concepts of “efficiency” and “effectiveness” is established, their common and distinctive features are highlighted, and it is proposed to consider the effectiveness of the functioning of enterprises as the achievement of the final result of its financial and economic activity, which is somewhat different, in contrast to the classical concept of “function management” or “functioning of the economic system”. The importance of the distinction between the effectiveness and efficiency is substantiated. The financial-economic diagnostics and dynamics of performance indexes of functioning of dairy industry enterprises with the use of multiplicative modeling and calculations by the integral factor analysis method have been carried out. The priority directions of solving the problems of evaluating the performance indicators of the operation of enterprises in general is the construction of a methodology that substantiates the strategy of the enterprise in the current perspective in the context of business processes from the standpoint of efficiency and effectiveness of its activities. The practical implementation of the methodology should be implemented as a system of economic methods of measurement, analysis, planning within the organizational forms and processes of their functioning. The evaluation of performance on key indicators is developed regarding the main activities of milk processing enterprises in Ukraine, requirements and standards. The areas of company’s management are identified to operate successfully under the market conditions.Документ Управління бізнес-процесами на підприємстві(2018) Тур, Олеся Василівна; Матусевич, Анастасія СергіївнаСтаття присвячена актуальним методам управління бізнес-процесами, що включає моделювання, вимірювання та аналіз бізнес-систем. Зокрема було проаналізовано визначення поняття «бізнес - процеси». Наведена їх класифікація за функціональним призначенням, а саме описано основні, обслуговуючі, бізнес-процеси управління та розвитку, що є складовими бізнес-системи. Оскільки при здійснені управління процесами необхідно здійснювати контроль, наведено етапи оцінки бізнес - процесів. В роботі описано інструменти, що застосовують при оцінці та аналізі, такі як діаграма Ісікави, «п’ять запитань», ABC - аналіз та аналіз на основі ключових показників ефективності. В статті також акцентується увага на моделюванні бізнес-процесів, яке базується на їх оцінці. Розглянуто спеціальні програмні засоби та нотації, що застосовуються при моделюванні бізнес – процесів. The article is about actual business process management methods that include modeling, measure and business system analysis. In particular, the definition of "business processes" is analyzed in the article. The work describes functional classification of business processes according to which business system consist of core processes, support processes, management and development processes. Since the management of business processes must be controlled, the stages of business processes evaluation are presented. The paper describes the particular tools used in the evaluation and analysis, such as the Ishikawa diagrams, the "five questions", ABC - analysis and analysis based on key performance indicators. Also the article focuses on business system modeling based on evaluation and ways of modeling. In addition, the special software and notations used in business processes modeling are briefly described in this article.Документ Інновації у харчових технологіях: від наукової ідеї до реалізації готової продукції(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаНа підставі аналізу світового досвіду визначено перспективи розвитку інноваційних харчових технологій в Україні як єдино доцільний, економічно обґрунтований, підтверджений багаторічною діяльністю шлях передових країн світу. Показано, що інноваційний процес у харчових технологіях є складним, динамічним, відкритим комплексом взаємопов’язаних між собою явищ. Це дасть можливість у короткі терміни забезпечити населення України необхідною кількістю оздоровчої продукції, яка відповідає основним принципам харчування ХХІ століття.Документ Оцінка ефективності управління збутовою діяльністю туристичних підприємств(2013) Музичка, Єлизавета ОлександрівнаУ статті запропоновано методику оцінки ефективності управління збутовою діяльністю туристичних підприємств, що представлена моделлю оцінки ефективності. Описана модель включає напрями оцінки зовнішньої і внутрішньої ефективності збутової діяльності та її складові – оцінку ефективності каналу збуту, оцінку ефективності збуту з точки зору продавця і покупця туристичних послуг. Основними критеріями оцінки ефективності збутової діяльності є збільшення кількості клієнтів (споживачів), обсягу реалізованих послуг та регіональних представництв. Індикаторами оцінки ефективності управління збутовою діяльністю є підвищення рівня доходності підприємств, зростання ринкової частки на регіональному (обласному) і загальнодержавному рівнях, а показниками – коефіцієнт концентрації ринку, індекс Розенблюта, маркетингова привабливість, інтенсивність конкуренції, а також темпи приросту ринкової частки, збутових витрат та ін. Застосування напрацьованої автором методики і системи показників оцінки ефективності дасть змогу підприємствам обрати серед альтернативних шляхів управління збутом найбільш результативний. Sales management of tourism enterprises is provided by the functions of planning, organization, motivation; sales control must be carried out with a maximum efficiency. Methodology to estimate efficiency of sales management of tourism enterprises is proposed in the research paper; and it is represented by efficiency estimate model which includes estimation of internal and external efficiency of sales and its components – estimated of efficiency of a distribution channel, efficient sales in terms of the seller and buyer of tourist services. The major criteria for estimating the efficiency of sales are increasing of the number of customers (consumers), the volume of services sold and the development of regional offices. Indicators for efficiency estimating of sales management are increase of enterprise’s profitability, increase of market share at regional and national level. Efficiency indexes of sales management are those of determining the market share of touristic enterprises (national market share, marketing attractiveness, competition rate, market concentration index, Rosenbluth Index) and indicators of tourism enterprises marketing expenditures effectiveness determining (market share growth, market increase rate, marketing costs increase rate and other). Application of the author’s worked out methods and evaluation indicators allow businesses to choose the most efficient type of sales management among alternative ones.Документ Experimental study of dependencies duration of management of health & safety from resource ensuring(2016) Volodchenkova, Natalia; Hivrich, Olexandr; Levchenko, OlegThe paper presents a model of calculation of responsiveness to emergencies and efficiency in decision-making in such cases. These are the main indicators of the effectiveness of the targets for dealing with emergencies and their consequences. The main indicator of effectiveness for tasks solving in case of elimination of emergencies or it’s consequences depends on responsivness and time taken for decision making process. The subject of the research is the decision making process during control in emergency situations.Документ Резерви та фактори підвищення продуктивності праці на підприємстві(2011) Відоменко, Оксана Іванівна; Сандрагось, Ольга АнатоліївнаУ статті розглянуто сутність продуктивності праці,її важливість і актуальність в економічній діяльності, розкрито фактори підвищення продуктивності праці. In the article the essence of productivity, its importance and relevance in the economic activity reveals ways to increase productivity.Документ Результативність і ефективність діяльності підприємств в умовах поглиблення економічної кризи(2010) Стешенко, Леся ІгорівнаПідприємства харчової промисловості є центральною ланкою продовольчого ланцюга, в рамках якого значною мірою формується інтегральна ефективність його функціонування. The food industry is a central element of the food chain, in which largely formed integral efficiency of its operation.Документ Розвиток навичок аудіювання на заняттях з іноземної мови(2014) Березовська, Ольга ВладиславівнаУ статті розглядається аудіювання як один з найважливіших складових мовленнєвої компетенції та різні способи розвитку навичок аудіювання на заняттях з іноземної мови. The article reveals listening comprehension as one of the most important components of speech competence, and different ways of enhancing listening comprehension skills at foreign language classes.Документ Методика оцінки результативності функціонування підприємств молокопереробної промисловості(2013) Пенчук, Ганна СергіївнаВ статті розглянуто проблему забезпечення пріоритетного розвитку молокопереробних підприємств, серед яких велике значення надається розробленню методики оцінки результативності. Проведено алгоритм розрахунків, які дозволили провести інтегральну оцінку результативності, визначити вплив кожного показника на діяльність підприємства в цілому. Визначено області, управління якими дозволить підприємству успішно функціонувати в умовах ринку. The providing of priority development of milk processing plants, among which the great importance relates to development of methodology for assessing the effectiveness is considered in the article. The calculations those allowed to determine the integrated assessment of effectiveness and influence of each parameter on the activities of the Company as a whole were performed. The areas, control over which will enable the Company to operate successfully in the marketplace are defined.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »