Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
29 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація процесів анаеробного бродіння та утилізація біологічної теплоти(2018) Соколенко, Анатолій Іванович; Шевченко, Олександр Юхимович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Васильківський, Костянтин ВікторовичУ статті досліджено особливості перебігу та можливості інтенсифікації процесів анаеробного бродіння й утилізації їх теплових ресурсів. Мета дослідження визначена як пошук умов і реалізації апаратурного забезпечення новітніх пропозицій. Показано граничні обмеження, що стосуються осмотичних тисків розчинів С2Н5ОН і СО2, оцінено можливості обмежень їх впливів з урахуванням досвіду пивоварів у технологіях виробництва безалкогольного пива. Запропоновано заходи щодо створення локальних зон у середовищах бродильних апаратів насичених, ненасичених і перенасичених на СО2. Існування таких зон може штучно підсилюватись і використовуватись для інтенсифікації масо- і енергообміну. Запропоновано до використання розробки щодо утилізації біологічної теплоти бродіння на основі використання теплових насосів з поєднанням у паралельних технологіях бродіння і перегонки. Наведено інформацію, що стосується обмежень поєднання в одному процесі бродіння і вакуумної перегонки у зв ’язку з гідростатичними тисками. The article deals with the peculiarities of the flow and possibilities of intensification of processes of anaerobic fermentation and utilization of their thermal resources. The purpose of the study is defined as the search for conditions and the implementation of the hardware support of the latest proposals. The article shows the limitations concerning the osmotic pressures of solutions of C2N5OH and CO2, and the possibilities of limiting their effects, taking into account the experience of brewers in the technologies of production of non-alcoholic beer, are estimated. Measures for the creation of local zones in the media of saturated, unsaturated and saturated with CO2 fermentation vehicles are proposed. The existence of such zones can be artificially strengthened and used to intensify mass and energy exchanges. It is proposed to use the development of the utilization of biological heat of fermentation based on the use of heat pumps with a combination of fermentation and distillation technologies. Information is given on the limitations of the combination in one process of fermentation and vacuum distillation due to hydrostatic pressures.Документ Особливості трансформацій енергоматеріальних потоків у замкнених циркуляційних контурах(2017) Коваль, Ольга Володимирівна; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ статті наведено інформацію, яка стосується оцінки теплових витрат на генерування вторинної пари і на повернення теплового потенціалу транс-формованої вторинної пари в режимі її конденсації сусловарильного апарату. Наведено значення термодинамічних параметрів і ефективності регенерації вторинної пари. Показана доцільність стоварення системи утилізації вторин-ної пари і її енергетичного потенціалу. Дана пропозиція стосується техно-логій, в яких генеруються матеріальні потоки пари, газів або їх сумішей. The article contains information relating to estimates of heating costs for the generation of secondary steam and return the heat capacity of the transformed secondary steam condensing mode of a brewing apparatus. The values of thermodynamic parameters and regeneration efficiency secondary steam. Expediency stovarennya secondary steam recovery system and its energy potential. This offer applies to technologies in which material flows generated steam, gases or mixtures thereof.Документ Современные методы исследования работы хлебопекарных печей.(2017) Литовченко, Игорь НиколаевичПроведенный анализ работы топки хлебопекарной печи позволил выявить и локализовать недостатки существующей базовой конструкции. Это недостаточная турбулизация потока газов. Предложены пути решения этой проблемы. Предлагается использовать разработанную методику моделирования технологических процессов для углубления знаний о процессах и аппаратах пищевой промышленности. The analysis of the operation of the furnace of the bakery furnace made it possible to identify and localize the shortcomings of the existing basic design. This is an insufficient turbulence of the gas flow. Proposed ways to solve this problem. It is proposed to use the developed technique for modeling technological processes to deepen knowledge of the processes and devices of the food industry.Документ Компоненти теплообміну під час вільноконвективного охолодження моделі напівтуші(2017) Чернюшок, Ольга Анатоліївна; Федоров, Володимир Гаврилович; Кепко, Олег ІгоровичСтаття присвячена проблемі зберігання м’ясної сировини. Відомо, що під час тривалого зберігання в м’ясі відбуваються зміни, які зумовлені його властивостями, умовами та термінами зберігання. Ці зміни призводять до втрат маси та якості продукції: відбувається зміна кольору м'язової тканини - в результаті зміни концентрації міоглобіну в поверхневому шарі (внаслідок випаровування вологи) і утворення метміоглобіну. Проблема зменшення втрат сировини та збереження якості має важливе значення в технології виготовлення м'ясних продуктів. В статті представлені дослідження щодо визначення інтенсивності процесів охолодження м’ясних моделей, що залежать від розмірів продукту, температури та швидкості повітря. В охолоджених м'ясних продуктах швидкість перебігу процесів, що впливають на якість, у багато разів менша. В статті досліджено динаміку густини теплового потоку під час холодильного оброблення зразків м’ясних продуктів. Доведено, що перенесення енергії за рахунок випромінювання не випиває на усихання м’яса. Таким чином, збільшення частки теплового потоку за рахунок випромінювання може сприяти зменшенню часу охолодження. Встановлено, що швидке охолодження м'яса забезпечує добрий товарний вигляд, тонку та стійку плівку підсихання, що сприяє подовженому терміну зберігання м’ясних продуктів. The article is dedicated to the aspects of meat raw materials preservation. It is known that during the long meat preservation, different changes are taking place. These changes are subject to meat peculiarities, term and time of preservation. They lead to a meat mass reduction and product quality deterioration: muscles tissue changes its color because of myoglobine concentration change in the upper layer (as a result of moisture evaporation) andformation of metmyoglobin. Problem of raw material loss reduction and quality preservation is very important in meat products technology. The article presents a research for determination of intensity of meat cooling models, which depends on product size, temperature and air velocity. Speed of the processes that impacts the quality of the meat is significantly lower in the cooled products. The subject of the article is a research of dynamic of the density of heat flow during the cooling of meat samples. It is proved that the energy transfer due to emission does not affect meat shrinkage. Therefore, increase of heat flow share due to emission could improve the cooling time. It is determined that the speedy cooling process of meat provides its good marketable conditions, persistent film ofpredrying that improves terms of meat products preservation.Документ Дослідження терморезистентності хлібопекарських дріжджів(2013) Дорош, Ганна П.; Грегірчак, Наталія МиколаївнаПісля випікання хліба клітини дріждів втрачають здатність рости на щільних ацильованих поживних середовищах, проте після культивування у заварках або солодовому бульйоні відновлюють життєздатність.Документ Математичний опис тепловогоперенесення у процесах зберігання зерна(2008) Гапонюк, Ігор Іванович; Остапчук, Микола ВасильовичВиконано аналіз енергозатрат зневоднення зерна, приведено математичний опис масо- тепло перенесення, вказано параметри впливу на швидкість масо- теплообмінних процесів, відмічено закономірності розподілу температури та вологи в зернині, наведено фактори впливу на перебіг масообмінних процесів та дано математичне описання. Is executed [analyz] the power consumption of the drying of grain, is given the mathematical description of mass- and heat-displacement, it is indicated the influencing parameters to the rate of the mass- of heat exchange processes, it is noted laws governing the distribution of the temperature and moisture in caryopsis, are given factors influencing the mass-exchange processes and the mathematical description of these processes is given.Документ Ефективність реконструкції хвостової частини парогенераторо БКЗ 75/39 ГМА в ТЕЦ Оржицького цукрового заводу(2014) Безродний, Михайло Костянтинович; Мокляк, Василь Феодосійович; Павелко, Володимир ІвановичВ статті обґрунтована доцільність реконструкції хвостової частини парогенератора БКЗ-75/39ГМА. Приведено конструкцію та принцип роботи модернізованого підігрівника повітря для па¬рогенератора типу БКЗ-75/39ГМА, яким оснащені ТЕЦ та промислові котельні більшості цукрових заводів України. Наведені результати техніко-економічного розрахунку ефективності реконструкції хвостової частини парогенераторів малої і середньої потужності в умовах експлуатації їх в ТЕЦ цу¬крових заводів.Документ Коефіцієнт корисної дії та число одиниць переносу масообміну тарілок і теплообміну апаратури брагоректифікаційних установок(1971) Малежик, Іван ФедоровичНаведені рівняння для визначення коефіцієнтів корисної дії і чисел переносу маси тарілок, а також коефіцієнтів корисної дії і чисел переносу теплоти дефлегматорів браго ректифікаційних установок. Одержанні співвідношення між ККД тарілок і числами переносу маси, ККД дефлегматорів і числами переносу теплоти, між якими існує повна аналогія. Проведено розрахунок ККД і чисел переносу промислових дефлегматорів. The above equation to determine the efficiency and mass transfer number plates, as well as efficiency and heat transport numbers Braga reflux distillation plants. Obtaining the relation between efficiency and numbers of plates mass transfer, the efficiency of reflux and heat transfer numbers between which there is complete analogy. The calculation efficiency and transport numbers of industrial reflux.Документ Замкнені контури енергокористування в харчових технологіях(2013) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Семенов, Олександр МихайловичНаведено інформацію щодо доцільності створення локальних замкнених контурів енергокористування, визначено необхідні і достатні умови їх існування. Складено перелік складових схем енергетичних трансформацій на основі замкнених локальних енергетичних контурів. Представлено схеми реалізації систем з рекуперацією і регенерацією енергетичних потоків.Документ Исследование кинетики теплоотвода при замораживании мясных продуктов в блоках(1976) Федоров, Владимир Гаврилович; Мазуренко, Александр Григорьевич; Ионов, А.; Боголюбский, О.; Мекеницкий, С.; Хромов, В.Исследована динамика работы морозильных аппаратов, определена величина тепловой нагрузки на аппарат, зависимость параметров холодильного агента, вид упаковки и других факторов на продолжительность замораживания продукта и производительность морозильных аппаратов. The dynamics of freezers, have determined the thermal load on the machine, that the parameters of the refrigerant type of packaging and other factors on the duration of freezing product performance and freezers.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »