Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Theoretical and practical aspects of the formation of an integrated quality management system in milk processing enterprises
    (2021) Mohylevska, Olha; Abuselidze, Hiorhi; Dragan, Olena; Gorovij, Vasyl; Opanasiuk, Vitalii
    Стаття присвячена вивченню теоретичного та практичного аспектів побудови інтегрованої системи управління якістю молокопереробного підприємства. Доведено, що управління якістю ‒ це безперервний процес впливу на виробництво шляхом послідовного впровадження логічно взаємопов'язаних функцій для забезпечення якості. Інтегрована система управління якістю ‒ це сукупність структур і процедур, процесів і ресурсів, які необхідні для впровадження управління якістю. Це має бути невід'ємною частиною системи управління підприємством і вона повинна забезпечувати впевнене керування організацією та / або споживачем щоб товар чи послуга відповідали встановленим вимогам якості. Доведено, що в процесі прийняття рішення щодо організації системи менеджменту якості, заходи визначені та плануються для досягнення їхніх цілей. Поєднання цих заходів становить планову організаційну діяльність. Для кожного із заходів, включених до плану, умови реалізації та відповідальність за виконання є обов’язкою. Оскільки система управління якістю фактично охоплює всі сфери організації, то, звичайно, процеси створення та впровадження системи управління якістю на підприємстві будуть пов'язані зі зміною організаційної структури управління. The article is devoted to the study of theoretical and practical aspects of building an integrated quality management system at milk processing enterprises. It is proved that quality management is a continuous process of influencing production by consistently implementing logically interrelated functions to ensure quality. An integrated quality management system is a set of structures and procedures, processes and resources required to implement quality management. It should be an integral part of the enterprise management system and should provide the management of the organization and / or the consumer with confidence that the product or service will meet the established quality requirements. It is proved that in the process of making a decision on the organization's quality management system, measures are defined and planned to achieve the goals. The combination of these activities makes up the plan of organizational activity. For each of the activities included in the plan, the conditions for implementation and responsibility for implementation are determined. Since the quality management system actually covers all areas of the organization, then, of course, the processes of creating and implementing a quality management system in the enterprise will be associated with a change in the organizational structure of management.
  • Ескіз
    Документ
    Заходи щодо запобігання аварійній ситуації на молокопереробному підприємстві
    (2014) Рябоконь, Наталія Валеріївна; Слободян, Ольга Петрівна; Заєць, Віра Анатоліївна; Пухляк, Анастасія Григорівна
    У статті визначено вимоги до проектування та розміщення молоко-переробних підприємств. Наведено основні стадії розвитку, передумови й ознаки виникнення аварійних ситуацій на таких підприємствах. На прикладі молочноконсервного заводу розроблено графік безаварійної зупинки цеху з виробництва згущених молочних консервів.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності використання водних ресурсів на підприємствах харчової промисловості
    (2003) Страшинська, Лариса Володимирівна
    У статті проаналізовано ефективність використання водних ресурсів на підприємствах харчової промисловості. Обґрунтовано необхідність впровадження новітніх технологічних схем очищення, використання прогресивного й модернізація існуючого обладнання. Визначені основні принципи економічного управління використання і охорони природних ресурсів. The article analyzes the efficiency of water use in the food industry. The necessity of the introduction of new technological scheme of the use of progressive and upgrade existing equipment. The basic principles of economic management and use of natural resources.
  • Ескіз
    Документ
    Сучасний стан сировинної бази та тенденції розвитку ринку молока та молокопродуктів в Україні
    (2007) Суха, Ірина Василівна
    В статті розглянуті питання сучасного стану сировинної бази молокопереробних підприємств. Визначені основні напрямки розвитку галузі, перспективи співпраці з розвиненими країнами світу. На основі узагальнення даних по галузі запропоновані шляхи покращення існуючого становища ринку молока та молокопродуктів України. ий. The article deals with the current state of the resource base of milk-processing enterprises. Main directions of the branch development, perspectives of cooperation with the developed countries. On the basis of generalization of data on industry suggests ways to improve the existing situation of the market of milk and dairy products of Ukraine.