Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Перспективи використання нетрадиційної дикорослої сировини в технологіях концентратів солодких страв(2024) Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Панчук, Олег ВолодимировичIn recent years, the urgent task of the industry is the development, use and release on the market of new high-quality, competitive food products. Therefore, the issue of studying and involving in the production of new types of raw materials with an increased content of biologically active substances is of great importance. Promising in this direction is the use of domestic wild plant raw materials that have adaptogenic, tonic, hematopoietic and other effects and P-vitamin complex. Wild berries have high potential for the food industry, as their use makes it possible to implement waste-free and resource-saving technologies, as well as more effectively use the beneficial properties of local raw materials and develop new types of food products enriched with natural biologically active compoundsДокумент Перспективи отримання антоціанових барвників для харчової промисловості(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Абовян, Софія ОлегівнаУ статті розглянуто поняття «харчові добавки». Особливе місце серед харчових добавок посідають барвники, які використовуються у різних галузях харчової промисловості. Харчові барвники поді-ляють на натуральні, синтетичні та неорганічні. Нині спектр синтетичних барвників досить широкий на противагу натуральним. Метою роботи було узагальнення науково-технічної інформації щодо перспектив-ної сировини для одержання натуральних харчових барвників – антоціанів, аналіз технологій її перероблення.Документ Використання соку бузини для приготування безалкогольних напоїв(2018) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаВиробництво напоїв з високими показниками якості є одним із важливих завдань безалкогольної галузі. На теперішній час особливу увагу приділяють напоям, які виготовлені із натуральної нетрадиційної сировини. Такі напої користуються популярністю серед споживачів всіх вікових категорій. В якості нетрадиційної сировини в даній роботі обрано місцеву сировину –сік плодів бузини чорної. На основі теоретичних і експериментальних досліджень доведено, що використання бузини чорної для приготування безалкогольних напоїв дозволить розширити асортимент вітамінізованих напоїв із незвичним смаком та ароматом. Для приготування напоїв використовували стерилізований сік бузини. The production of high quality beverages is one of the important tasks of the non-alcoholic industry. At the present time, special attention is paid to beverages made of natural non-traditional raw materials. Such drinks are popular among consumers of all ages. As an unconventional raw material in this work, local raw materials are selected - a piece of elderberry fruit black. On the basis of theoretical and experimental research it has been proved that the use of elderberry black for the preparation of soft drinks will expand the range of vitaminized drinks with unusual taste and aroma. For the preparation of beverages used sterilized elderberry juice.Документ Розширення асортименту томатних соусів з використанням дикорослих ягід(2018-02-06) Пластун, Яна Валеріївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Бессараб, Олександр СеменовичУ статті запропоновано спосіб розширення асортименту томатних соусів, за рахунок введення до рецептури пюре з дикорослих ягід. В якості матеріалу дослідження були вибрані дикорослі ягоди, такі як: бузина, калина, чорноплідна горобина, червона горобина, кизил. Визначено органолептичні властивості соусу, реологічні та фізико-хімічні показники. Отримані дані дали можливість розробити нову рецептуру соусу з високою біологічною цінністю, та вважати за можливе застосування місцевих дикорослих ягід, що можуть надати томатним соусам нових споживчих властивостей. The article proposes a way to expand the assortment of tomato sauces, due to the introduction of mashed wild boar in the formulation. As a research material, wild berries were selected, such as: elderberry, capercaillie, black-winged mountain ash, red rowanberry, chickpea. The organoleptic properties of the sauce, rheological and physico-chemical parameters are determined. The obtained data made it possible to develop a new formulation of sauce with high biological value, and to consider the use of local wild berries that can provide tomato sauces with new consumer properties.Документ Дослідження можливості використання соку бузини для виробництва пива(2015) Боярська, Ольга Вікторівна; Кошова, Валентина Миколаївна; Сидор, Василь МихайловичУ результаті проведених досліджень було підібрано оптимальну дозу соку бузини для приготування пива - 2,0% мас. Також встановлено, що використання соку бузини збільшує вміст алкоголю, покращує смакові і ароматичні показники готового пива. As a result of the research was chosen the optimal dose of elderberry juice to make beer - 2.0 % by weight. Also found that the use of elderberry juice increases the alcohol content , improves the taste and aromatic indicators finished beer.