Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Безалкогольні сокові напої антиоксидантної дії з фітоекстрактами(2013) Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія ДжанівнаРозроблено рецептури безалкогольних напоїв з підвищеним вмістом речовин антиоксидантної дії. Як функціональні інгредієнти використано фруктово-овочеві соки та водні екстракти з лікарської рослинної сировини. В отриманих напоях визначено вміст сполук антиоксидантної дії, зокрема суму фенольних сполук, аскорбінової кислоти. Визначено антирадикальну активність розроблених напоїв, яка склала 2,35±0,049 та 1,12±0,032 мМ–екв. аскорбінової кислоти. Напої мають приємні оригінальні органолептичні властивості та можуть бути використані для споживання як додаткове джерело антиоксидантів. The compositions of soft drinks with high content of antioxidants were developed. Fruit and vegetable juices and water extracts from medicinal plants were used as functional ingredients. The content of antioxidant compounds, particularly the amount of phenolic compounds and ascorbic acid in obtained drinks were determined. Antiradical activity of soft drinks was 2,35 ± 0,049 and 1,12 ± 0,032 mM-equivalent of ascorbic acid. The drinks have nice original organoleptic properties and can be used for consumption as an additional source of antioxidants.Документ Antioxidant activity of extracts from plants growing in Ukraine(2013) Ivanova, Victoria; Yasinska, IrynaRaw materials of some plants growing in Ukraine – the roots of Arctium lappa L., Glycyrrhíza glabra L., Sanguisorba officinalis L., the fruits of Rosa cinnamomea L.- were been used to investigation of its antioxidant properties. The total phenolic content of prepared aqueous extracts was determined using Folin-Ciocalteu reagent; it ranged from 43.2±2.09 to 98.5±4.01 mg GAE per 100 ml of the extract. The highest vitamin C content was found in the extracts from the rose hips and the great burnet roots - 8.94±0.234 and 7,68±0.341 mg / 100 ml of extract, respectively. Free radical scavenging capacity of the extracts was evaluated using 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH). It ranged from 0.60± 0.0178 to 8.45± 0.26 mM of the ascorbic acid equivalent (AAE) antioxidant capacity per 100 ml of the extract. The highest antioxidant activity was determined for the extract of great burnet roots. The results showed that tested extracts possess potent antioxidant activity and may be considered as natural source of antioxidants.Документ Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини(2011) Іванова, Вікторія Джанівна; Каряка, Н. С.Складено композиції з квітів бузини та липи, пагонів чорниці, листя меліси, малини, суниці, чорної смородини, що є джерелами біологічно активних сполук антиоксидантної дії. Підібрано оптимальні умови одержання екстрактів, визначено вміст в них фенольних сполук, катехінів, дубильних речовин та їх активність у тесті з 2,2-дифеніл-1-пікрилгідразилом.