Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
4 результатів
Результати пошуку
Документ Безвідходна та енергоощадна технологія виробництва пектиновмісних порошків з яблучних вичавок(2002) Бодров, Віктор Семенович; Зав'ялов, Володимир Леонідович; Малежик, Іван Федорович; Овчарук, Володимир ОлексійовичНаведено та піддано детальному аналізу технологічну схему безвідходного та енергозберігаючого виробництва пектиновмісних порошків із яблучних вичавок. Схема містить сімнадцять блоків з деталізованими характеристиками відповідних технологічних потоків. The technological scheme of energy-saving and waste-free production of рectin containing powders from apple pomace was presented and subjected to a detailed analysis. The scheme contains seventeen blocks with detailed characteristics of the corresponding process streams.Документ Вплив способів та режимів сушіння на зміну мікроструктури рослинної сировини(2013) Шутюк, Віталій ВолодимировичЗроблено аналіз сучасних досліджень зміни мікроструктури під час сушіння рослинної сировини найбільш поширеними способами зневоднення в лабораторних умовах. Визначено зміну мікроструктури яблучних вичавок і моркви під час сушіння конвективним і мікрохвильовим способами. При конвективному сушінні тканина просушується більш нерівномірно на відміну сушіння токами високої частоти. Використання виключно мікрохвильового сушіння для яблучних вичавок і моркви значно скорочує тривалість процесу, але якість отриманої продукції погіршується за рахунок часткового обвуглювання тканин. Отримані результати дозволяють скоротити кількість експериментальних досліджень для оптимізації процесу. Analysis of research microstructural changes of plant material during drying per most common ways of dehydration in laboratory conditions is conducted. Changing of microstructure of apple and carrot pomace during convective and microwave drying methods are defined. At convective drying raw materials is dried more evenly as opposed to tributaries high frequency drying. The using only microwave drying for apple and carrot pomace significantly shortens the duration of process, but the quality of the resulting product deteriorates due to partial charring. The results allow to reduce the number of experimental studies for optimize the process.Документ Розробка сушарки з терморадіаційним енергопідведенням(2008) Малежик, Іван Федорович; Дубковецький, Ігор Володимирович; Веселовська, Таїсія ЄвгеніївнаНаведено результати досліджень зневоднення яблучних вичавок інфрачервоним випромінюванням.Документ Дослідження дисперсних характеристик порошку яблучних вичавок при сушінні інфрачервоними променями(2012) Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван Федорович; Веселовська, Таїсія ЄвгеніївнаНаведено результати досліджень дисперсного складу порошку яблучних вичавок, висушених інфрачервоним випромінюванням.