Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Інноваційна технологія комплексної переробки зернової післяспиртової барди
    (2022) Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Ольшаковський, Ігор Михайлович; Михайлов Ігор Миколайович; Іванчук, Віктор Гнатович; Іванчук, Василь Вікторович
    Розробка раціональних способів переробки зернової післяспиртової барди є актуальною задачею. Для її вирішення запропонована енергозберігаюча технологія, яка передбачає отримання вологого кеку з вмістом сухих речовин 30…35 %, згущення фугату від 6…9 до 28…32 % в SE-декантері, а фугату після SE-декантера від 3…4 до 14…18 % в ультрафільтраційній установці та висушування кеку і концентрату з отриманням сухої барди (DDGS) вологістю 10…12 % і вмістом протеїну 30…35 %. Очищення і знесолення суміші фільтрату після ультрафільтраційної установки, лютерної води і конденсату після сушильної установки шляхом нанофільтрації дозволило отримати воду, придатну для використання на технологічні потреби. Після виробничих досліджень інноваційна технологія була впроваджена на спиртових заводах. Development of rational methods of processing of grain post-alcohol bard is an urgent task. For its solution the energy-saving technology has been suggested, which envisages obtaining a wet cake with solids content of 30 ... 35 %, thickening of the centrifuges from 6 ... 9 to 28 ... 32 % in an SE-decanter, and the substrate after the SE-decanter from 3 ... 4 to 14 ... 18 % in ultrafiltration installation and drying of cake and concentrate with obtaining dry bard (DDGS) with humidity 10 ... 12 % and protein content 30 ... 35 %. Purification and desalination of a mixture of filtrate after the ultrafiltration unit, luther water and condensate after the drying by nanofiltration made it possible to get water, suitable for use for technological needs. After production research, the innovative technology was introduced in distilleries.
  • Ескіз
    Документ
    Культура невибаглива, але перспективна
    (2004) Олійнічук, Сергій Тимофійович; Шматкова, Галина Карпівна; Маринченко, Лоліта Вікторівна
    В статті обґрунтовано доцільність використання нового виду крохмалевмісної сировини – тритікале для виробництва етилового спирту. Обґрунтування перспективних для використання в спиртовій галузі зернових культур, переробка яких дасть змогу зменшити собівартість спирту, зокрема і у виробництві ВКД, й підвищити його конкурентоспроможність, – актуальне завдання сьогодення.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія переробки меляси на спирт з біологічним підкисленням середовища
    (2000) Ткаченко, Любов Володимирівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович
    Розроблено технологію спирту, у якій підкислення середовища здійснюють молочною кислотою синтезованою молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі, що дозволяє відмовитись від використання неорганічних кислот і значно покращити якість барди як корму для тварин.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив іонів водню на метаболізм дріжджів у процесі спиртового зброджування мелясного сусла
    (2000) Ткаченко, Любов Володимирівна; Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович
    Доведено переваги та недоліки використання різних кислот (соляної, сірчаної та молочної) для підкислення мелясного сула у технології спирту.
  • Ескіз
    Документ
    Двопродуктовий спосіб. Комплексна переробка меляси й зерна при виробництві спирту та хлібопекарських дріжджів
    (1996) Олійничук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Іващенко, І.; Вітряк, Олександр Петрович; Ярославський, О.
    Встановлено можливість використання післяспиртової барди виробництва спирту та хлібопекарських дріжджів для приготування замісу при переробці зерна, що створює умови для організації комплексної маловідходної технології спирту і дріжджів із зерна та меляси.