Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку(2015) Кошова, Валентина Миколаївна; Яжло, Валентина Сергіївна; Каплуненко, Володимир Георгійович; Огородник, Юлія ІгорівнаДосліджено вплив мікроелементу, як додаткового мінерального живлення, на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелат цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів в процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1–2 доби. Оцінили якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості. The influence of trace elements such as additional mineral nutrition, the brewer's yeast fermentation capacity. An optimal dose nanoakvahelat zinc, which enhances the fermentation activity of brewing yeast in beer production and shorten the main fermentation for 1-2 days. Assessed quality indicators brewing yeast, their state of morphological and physiological properties.Документ Дослідження термічних та фізико хімічних властивостей пивних дріжджів(2006) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир ЛеонідовичДосліджено фізичні й теплофізичні характеристики пивних дріжджів, а також фізико-хімічні процеси, що відбуваються в них під час нагрівання і охолодження з метою визначання тепломасо-обмінних характеристик їх сушіння зі збереження властивостей вихідного продукту для подальшого використання як харчових добавок.Документ Дослідження закономірності кінетики сушіння пивних дріжджів(2006) Якобчук, Роман Леонідович; Яровий, Володимир Леонідович; Малецька, К. Д.Досліджено кінетику процесу сушіння пивних дріжджів у тонкому шарі і одиничних краплин. Отримано експериментальні криві зміни температури і маси тонкого шару дріжджів від тривалості сушіння й температури теплоносія, а також температурні криві сушіння одиничних краплин у потоці теплоносія.