Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Консервування плодово-ягідної сировини з використанням низьких температур та методів кріопротекції(2023) Сімахіна, Галина ОлександрівнаОсновним результатом виконаного дослідження є встановлений експериментальним шляхом факт мінімізації втрат вітаміну С при заморожуванні, зберіганні та дефростації ягід за допомогою кріопротекції. Подальшими дослідженнями планується охопити ширший спектр рослинних об’єктів, у тому числі овочеву сировину, підвищити число придатних для використання ефективних кріопротекторів, вивчити механізм їхньої дії на формування дрібнокристалічного льоду, не агресивного щодо структур рослинних матеріалів, що дасть можливість цілеспрямовано впливати на цей процес. The experimentally stated fact of vitamin C loss minimization (due to cryoprotection during freezing, storage and defrosting of berries) is the main result of this research. The further studies would be aimed at the expansion of the plant objects range, including vegetables, the increase of a number of effective cryoprotectors to use in food industry, and the examination of their impact on formation of fine crystal ice that would not appear to be aggressive towards plant material structures, in order to influence this process purposefully.Документ Формування кристалоутворень високоплавких гліцеридів за даними теплофізичних і мікроструктурних досліджень(1998) Рашевська, Тамара Олексіївна; Гулий, Іван Степанович; Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій ВолодимировичВивчали закономірності утворення дискретних груп гліцеридів і співкристалізації їх у процесі формування кристалоутворень гліцеридів молочного жиру. We studied the patterns of formation of discrete groups of glycerides and co-crystallization them in crystall forming of glycerides of butterfat.Документ Теорія і практика масового зародження кристалів цукрози(2005) Мирончук, Валерій ГригоровичРозглянуто механізм зародження кристалів сахарози в умовах промислової кристалізації пов'язаний з порушенням рівноважного стану нестійкого пересиченого розчину сахарози в результаті зв'язування в ньому вільної води кристалами затравки. Кількість кристалів затравки повинна бути достатньою, щоб якомога швидше зменшити ступінь гідратації такої кількості молекул сахарози, яка забезпечила утворення центрів кристалізації критичного розміру і критичної концентрації за мінімум часу. Найбільш сприятливих умов кристалоутворення при кристалізації сахарози з розчинів і високу ефективність цього процесу можна досягти використовуючи спеціальні затравні матеріали і перш за все – багатокомпозіційну рідкотекучу затравну суспензію «Кристал». The mechanism of the emergence of sucrose crystals in industrial crystallization associated with violation equilibrium condition by unstable supersaturated solution of sucrose by binding it free water crystals seed. Number of seed crystals should be sufficient to quickly reduce the degree of hydration of so many molecules of sucrose, which would ensure the formation of crystallization centers critical size and critical concentration for the minimum time. The most favorable conditions for crystal formation during crystallization of sucrose fluids and high efficiency of this process can be achieved by using special materials and especially multicomposite runny flowable seed suspension "Crystal".Документ Затравочная паста "МАГМАС"–повышение эффективности работы продуктовых отделений(2002) Штангеев, Валерий Остапович; Сущенко, А. К.; Гуцол, А. Ф.; Власенко, А. В.; Мирончук, Валерий ГригорьевичПоказаны преимущества этой пасты по сравнению с другими затравочными материалами.The results of applying the seed paste "Magma" for the efficient formation of the crystallization centers of sugar is analyzed. The advantages of this paste over other seed materials is shown.Документ Механізми та динаміка процесів кристалоутворення(Stal', 2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Науменко, Наталія ВалентинівнаПідготовка матеріалів, що підлягають сублімації, полягає в їх попередньому заморожуванні. Цей процес проводять обробленням сировини рідким азотом чи іншими холодоагентами до максимально можливого за певних умов зниження температури, хоча, за нашими попередніми даними, ця температура повинна бути достатньою лише для того, щоб перетворити на лід основну кількість води сировини. Температуру необхідно встановлювати індивідуально для різних об'єктів, що і стало метою наших досліджень.