Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Фільтри
Налаштування
Результати пошуку
Документ Теплоємність цукрових розчинів та утфелів(1973) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Попов, Володимир ДмитровичНаведено номограму, за допомогою якої можна визначати теплоємність чистих і виробничих цукрових розчинів, кристалічної цукрози і цукрових утфелів в інтервалі температур від 0 до 140 С, концентрацій розчину від 0 до 90 %, чистоти розчину від 40 до 100% і вмісту кристалів в утфелі до 75%. Shows nomohramu by which one can determine the net heat capacity production and sugar solutions, crystalline sucrose and sugar massecuite in the temperature range from 0 to 140 C, the concentration of the solution from 0 to 90%, the purity of the solution from 40 to 100% and the content of the crystals in the massecuite to 75%.Документ Материальные балансы при кристаллизации сахара(1991) Синат-Радченко, Дмитрий ЕвгеньевичОписана методика получения, проверки и оценки точности формул для определения содержания кристаллов в суспензиях сахарозы. Приведена номограмма взаимосвязи между доброкачественностями утфеля и межкристального раствора. A technique for obtaining, verifying and assessing the accuracy of the formulas for the determination of sucrose crystals in suspensions. Nomogram shows the relationship between benign and massecuite intercrystalline solution.Документ Числа Архімеда цукрових розчинів(2013) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Форсюк, Андрій Васильович; Мокляк, Василь ФеодосійовичНаведено методику визначення та оцінку швидкості осадження кристалів у цукрових розчинах. Запропоновано номограму визначення чисел Архімеда, яка охоплює широкий інтервал розмірів кристалів цукру, температур і концентрацій цукрових розчинів. The method for determination and assessment of sugar crystals, sedimentation rate in sugar solution has been presented. The nomograms for the determination of Archimedean numbers valid in the vide range of sugar crystals dimentions, temperatures and sugar solution concentrations ware developed.Документ Механохімія у виробництві високодисперсних порошків з плодово-ягідної сировини(1997) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна МиколаївнаДиспергування порошку супроводжується поглинанням механічної енргії. Це поглинання може ініціювати розкладання речовин (у тому числі деструкцію полімерів), поліморфні перетворення, гетерогенні реакції твердих тіл з газами і рідинами, твердофазний синтез в сумішах порошків і інші реакції. Активація подрібненням як новий спосіб прискорення фізико-хімічних процесів знаходить все більш широке застосування. Вона вже вийшла з рамок лабораторних досліджень та використовується як засіб прискорення технологічних процесів або як спосіб зміни технологічних параметрів режимів обробки мінеральної сировини. Dispersing the powder accompanied by absorption of mechanical energie. This absorption can initiate decomposition of substances (including degradation of polymers), polymorphic transformations, heterogeneous reactions of solids with gases and liquids, solid phase synthesis in mixtures of powders and other reactions. Enabling fragmentation as a new way to accelerate the physical and chemical processes is becoming more widely used. It is out of scope of laboratory studies and is used as a means of accelerating technological processes or as a means of changing process parameters modes of processing mineral resources.Документ Определение параметров гранулометрического состава кристаллов сахара в утфеле(1986) Трегуб, Виктор Григорьевич; Козявкин, Анатолий Петрович; Кушков, Владимир НиколаевичОписанная методика может использоваться для определения с требуемой точностью параметров фракционного состава кристаллов сахара в процессе уваривания и кристаллизации утфелей, а также в сыпучих готовых продуктах. The described technique can be used to determine the required accuracy parameters fractional composition sugar crystals in the process of boiling massecuite and crystallization, as well as in bulk the finished products.Документ Гранулометрический состав кристаллов сахара ІІ и ІІІ кристаллизации(2005) Кузьменко, Борис Владимирович; Штангеев, Валерий Остапович; Сущенко, А. К.; Власенко, А. В.; Антоновский, Валерий Николаевич; Мирончук, Валерий ГригорьевичПоказано влияние гранулометрического состава кристаллов сахарного утфеля II и III кристаллизации на эффективность работы центрифуг и качество мелассы. The influence of granulometric composition crystals of sugar massecuite II and III crystallization is shown on performance centrifuges and quality of molasses.