Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Клементина Авдикович-Глінська – видатна постать кондитерського світу України 20-х років ХХ ст.(2010) Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаНа основі архівних матеріалів ХІХ–ХХ ст. розглянуто постать Клементини Авдикович-Глинської, видатної особистості кондитерського світу України, та її автобіографічний нарис «Історія однієї фабрики». On the base of archive sources of the second part of XIX-beginning of XX century the author has investigated the role of Clementine Avdikovich-Glinska as a personage of confectioner's world of Ukraine, and her autobiographical work «The history of one factory».Документ Збільшення вироблення крохмалю і крохмалопродуктів в українській РСР(1985) Ткаченко, Надія Марківна; Каратеев, В. М.У статті досліджено питання по збільшенню вироблення крохмалю та крахмалопродуктів в Українській РСР. В результаті переходу на економічний експеримент у зв'язку із впровадженням наступних заходів: уніфікована технологічна схема переробки зерна лужним способом на Пелюховському крохмальному заводі, електродугова піч на Вехнєдніпровському крохмало-паточному комбінаті та інші заходи на інших крохмальних заводах (переведена котельня, спалювання рідкого палива, механізована зашивка мішків з готовою продукцією). Встановлено основні критерії бригадного заробітку, облік рівня кваліфікації розподілу та відношення до праці кожного члена бригади; вирішення в галузі проблем агропромислової інтеграції та ін.Документ Становлення кондитерської промисловості в Києві(2007) Коцюбанська, Ольга ОлександрівнаСтаття присвячена становленню кондитерської промисловості м. Китєва, його особливостям. Використані архівні матеріали по даній темі, в тому числі вміщені у звітах Київського губернатора, статистичні дані дозволяють представити динаміку розвитку галузі, та дають підставу стверджувати, що саме цей період є періодом становлення кондитерського виробництва м. Києва, як виробництва промислового, роздивитися його позитивні та негативні риси. Проводяться паралелі та порівняння з іншими центрами розвитку цієї галузі промисловості в Україні: Харковом та Одесою. Наводяться дані про склад персоналу, асортимент, умови праці та оплату на підприємствах того часу. Кондитерська промисловість Києва розглядається як поетапне створення галузі з мережі невеличких крамниць з «домашнім» способом виробництва в мануфактурні підприємства та подальший перехід до промислового виробництва.