Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    The investigation of lactose fermenting yeasts activity in the whey obtained by coagulation of milk proteins by berry coagulan
    (2017) Grek, Olena; Krasulya, Olena; Petrina, Alla
    The results of biochemical activity of lactose fermenting yeasts in the wort based on whey, obtained by thermo acid coagulation of milk by berry raw material (sterilized black currant paste) are shown. The extraction of black currant’ valuable components occur in the protein foundation and colored whey, which can be used in the production of fermented beverages with high biological and nutrition value. It was found from the analysis of lactose fermenting yeasts’ biomass accommodation that the biggest growth of yeasts in the wort based on colored whey was in the samples which are fermented by Zygosaccharomyces lactis 868-K – the general amount of cells was (78.1...79.9)∙106 CFU/ml for 48 hours. The optimal fermentation temperature (30…32 °C) was established by the parameters of fermentation activity: accumulation of ethyl alcohol and carbon dioxide in the wort, the total amount of yeasts cells.The obtained results were used in the technology development of non alcocholic beverages based on colored whey. Наведено результати біохімічної активності лактозозброджувальних дріжджів у суслі на основі молочної сироватки, отриманому шляхом термокислотної коагуляції молока ягідною сировиною (стерилізована паста з чорної смородини). Екстракція цінних компонентів чорної смородини відбувається в білкову основу і забарвлену сироватку, які можуть бути використані у виробництві ферментованих напоїв з високою біологічною і харчовою цінністю. За результатами аналізу розміщення біомаси дріжджів зброджування лактози встановлено, що найбільший приріст дріжджів у суслі на основі забарвленої сироватки спостерігався у зразках, зброджених Zygosaccharomyces lactis 868-K – загальна кількість клітин становила (78,1.. .79,9)∙106 КУО/мл протягом 48 годин. Оптимальну температуру бродіння (30…32 °С) встановлювали за показниками активності бродіння: накопиченням етилового спирту та вуглекислого газу в суслі, загальною кількістю дріжджових клітин. алкогольні напої на основі підфарбованої сироватки.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів за допомогою наноаквахелату цинку
    (2015) Кошова, Валентина Миколаївна; Яжло, Валентина Сергіївна; Каплуненко, Володимир Георгійович; Огородник, Юлія Ігорівна
    Досліджено вплив мікроелементу, як додаткового мінерального живлення, на бродильну здатність пивних дріжджів. Встановлено оптимальну дозу наноаквахелат цинку, що забезпечує підвищення бродильної активності пивоварних дріжджів в процесі виробництва пива та скорочення терміну головного бродіння на 1–2 доби. Оцінили якісні показники пивоварних дріжджів, їх морфологічний стан та фізіологічні властивості. The influence of trace elements such as additional mineral nutrition, the brewer's yeast fermentation capacity. An optimal dose nanoakvahelat zinc, which enhances the fermentation activity of brewing yeast in beer production and shorten the main fermentation for 1-2 days. Assessed quality indicators brewing yeast, their state of morphological and physiological properties.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація процесу шампанізації винав присутності агрегативно-стійких дисперсних мінералів
    (2000) Ковальов, Микола Миколайович; Гавриленко, Михайло Миколайович; Сумневич, В. Г.; Домарецький, Віталій Афанасійович; Гречко, Ніна Яківна
    Проведено дослідження по виявленню залежності кінетики вторинного бродіння в присутності дисперсних мінералів. Встановлена оптимальна концентрація дисперсних мінералів для культивування мікроорганізмів. The study to identify the kinetics depending of secondary fermentation in the presence of dispersed minerals was held. The optimal concentration of dispersed minerals for the cultivation of microorganisms was established.
  • Ескіз
    Документ
    Применение β-галактозидазы при переработке сухого обезжиренного молока в хлебопечении
    (1982) Дробот, Вера Ивановна; Кудря, В. О.; Щелокова, Ирина Филипповна
    В статье приведены результаты исследования влияния фермента β-галактозидази на бродильную активность теста с сухим обезжиренням молоком. Использование фермента позволяет интенсифицировать газообразование в тесте, сократить длительность технологического процесса, замедлить процесс черствения готовых изделий.