Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Эффективность мероприятий по снижению расхода энергоресурсов и сбалансированность энергопотребления сахарного завода
    (1986) Филоненко, Виталий Николаевич
    На основании балансов тепловой и электрической энергии системы энер-гопотребления сахарного завода сформированы пределы снижения удельного расхода тепловой и электрической энергии, учитывая наличие их балансовой взаимосвязи. Based on balances of thermal and electrical energy of system of power consuming of sugar plant limits of lowering of the specific expenditure of thermal and electrical energy in their correlation are created.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозбереження для цукрових заводів з низькими параметрами пари в ТЕЦ
    (2002) Філоненко, Віталій Миколайович; Бірюков, Д. Г.
    Розглянуто проблему, яку створює для ТЕЦ цукрових заводів з низькими параметрами гострої пари, зменшення пароспоживання заводу. Пропонуються напрями оптимізації енерготехнологічного комплексу “ЗАВОД-ТЕЦ” із врахуванням балансового взаємозв’язку між виробленною турбоагрегатом електроенергією і спожитою заводом тепловою енергією.
  • Ескіз
    Документ
    Невичерпна енергія сонця
    (2007) Домарецький, Віталій Афанасійович; Куц, Анатолій Михайлович; Ганчук, Вікторія Дмитрівна; Самойленко, Ольга; Клименко, Олег Миколайович
    В 21- му сторіччі основними джерелами енергії (теплової і електричної) в промисловості, комунальній та побутовій сферах є нафтопродукти - побутовий газ, вугілля, електроенергія атомних, теплових та гідроелектростанцій. У харчовій промисловості здебільшого використовують природний газ, запаси якого через 20 – 30 років суттєво зменшаться. В той же час сонячна радіація є найперспективнішим й невичерпним джерелом теплової та електричної енергії. Але харчові підприємства України надто мало, порівняно з розвиненими країнами світу, використовують такі нетрадиційні джерела енергії, як енергія сонця, вітру і малих річок тощо. The main heat and electric energy sources of 21st century are oil products, gas, coal, energy of nuclear power stations, thermal stations and hydroelectric power stations. This energy is used for industry and for everyday necessities. Gas is usually used in Food Industry but its quantity will considerably decreased in 20-30 years. At the same time we can see that solar radiation is the most promising and inexhaustible source of heat and electric energy. Unfortunately, Ukrainian food enterprises use such untraditional sources of energy as solar, wind and river energy much less than developed countries.
  • Ескіз
    Документ
    Енергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодів
    (2009) Миколів, Іван Михайлович; Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Малиновський, Віталій Васильович; Білик, Олена Анатоліївна
    Визначені величини енергетичних та масових перетворень в процесі замочування та пророщення зерна. Досліджено ефективність енергетичних перетворень, що протікають в зерновій масі при аеробному диханні, спиртовому та молочному бродінні. Ці величини дають можливість визначити кількість повітря необхідного для нормального перебігу даних процесів, дослідити можливість рециркуляції використаного повітряної та рекуперації його теплової енергії.
  • Ескіз
    Документ
    Механізм виникнення надлишкової енергії при кавітації
    (2012) Федоткін, Ігор Михайлович; Тимонін, Олександр Миколайович; Копиленко, Анатолій Васильович
    В статті аналізується гіпотеза про можливість утворення надлишкової теплової енергії за рахунок перетворення речовини рідкого робочого тіла в хвильову енергію (еманації речовини).