Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
12 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка крему для обличчя з використанням перспективних добавок(2020) Бахмач, Володимир ОлександровичОбґрунтовано доцільність використання синбіотичного комплексу косметичних пребіотиків як активного рецептурного інгредієнта. Косметика з пребіотиками ‒ це, фактично, альтернативна косметика, побудована на принципах холістичного підходу до догляду за шкірою. Замість традиційних антибактеріальних компонентів, що не вирішують проблем мікробного дисбалансу, альтернативна косметика використовує чисто біологічний підхід до нормалізації функцій шкіри, відновлення та підтримки її природного захисту. Все це робить її надзвичайно м’якою та застосовною для будь-яких типів шкіри. Наведено докладну характеристику пребіотичних добавок Biolin-P та Woresana, досліджено їхню активність щодо патогенезу основного збудника захворювання шкіри акне ‒ пропіоновокислих бактерій Propionibacterium shermanh. Для посилення ефективності косметичних препаратів і спрямованості їхньої дії в них уводять різні біологічно активні сполуки або комплекси, що мають певний фармакологічний і косметичний ефект. Проаналізовано компонентний склад засобів вітчизняного й імпортного виробництва із заявленим лікувально-профілактичним ефектом. Розроблено рецептуру крему для обличчя з високим вмістом пребіотиків і зволожувальних компонентів. Описано компонентний склад розробки, що дозволяє ефективно відновлювати бар’єрні функції шкіри, зміцнювати її та заспокоювати. Запропоновано технологічну схему виробництва емульсійних кремів, підібрано комплект обладнання та подано рекомендації з ведення технологічного процесу.Документ Визначення стійкості майонезних емульсій із яєчним білком(2018) Бабенко, Валерій Іванович; Бахмач, Володимир Олександрович; Поросюк, ОксанаДокумент Дослідження показників якості пектину, як основної складової термостабільної начинки(2016) Бондаренко, Дмитро Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович; Корецька, Ірина ЛьвівнаКлючовим моментом дослідження є вибір найякіснішого зразка пектину, технічна документація якого відповідає наданим характеристикам, а сам пектин буде найкращим для використання його в технологіях солодких страв. The key point of the study is to choose the best quality sample pectin technical documentation which meets the characteristics, and the pectin is ideal for use in technologies desserts.Документ Низкотемпературная дегидратация цинк-манган(II) фосфатов тетрагидратов(2015) Антрапцева, Надежда Михайловна; Била, Галина Николаевна; Турко, Ольга ВасильевнаИсследовано поведение при нагревании тетрагидратов фосфатов цинк-марганец (II) общей формулы Zn3-xMnx(PO4)2•4H2O (0Документ Полікомпотентна масляна паста з комплексом рослинних добавок гепатопротекторного призначення(2014) Рашевська, Тамара Олексіївна; Ковтун, Юрій АнатолійовичУ статті досліджено вплив добавок на структуру і консистенцію масляної пасти залежно від температури й терміну зберігання. Встановлено, що при внесенні комплексу натуральних добавок підвищується термостійкість масляної пасти, а також здатність її структури утримувати рідку фазу жиру. In this paper the effect of additives on the structure and consistency of oil pasta according to the temperature and duration of storage has been investigated. It was found that, when adding complex natural supplements, heat resistance of oil paste and the ability of its structure to maintain a liquid phase of fat increased.Документ Кластерные двойные молибдаты (МоIV) лития и РЗЭ, LiRМo3O8(1987) Перепелица, Александр Петрович; Ищенко, Вера Николаевна; Фоменко, Вениамин Васильевич; Горбалюк, А. Д.; Пищай, Иван ЯковлевичОписаны LiRМо3O8 R-Gd-Lu, Y, которые кристаллизуются в гексагональной сингонии, для которых приведены значения параметров элементарных ячеек и данные ИК спектроскопии. Изучена термическая устойчивость соединений. LiRМо3O8, R-Gd-Lu, are discribed. Its are crystallizing in hexagonal syngony. Parameters of elementary cells and results of IR-spectroscopy are described. Thermal stability of compounds is learned.Документ Синтез монокристаллов гидратов двойных молибдатов двух одновалентных катионов(1985) Перепелица, Александр Петрович; Ищенко, Вера Николаевна; Артеменко, М. В.; Пищай, Иван Яковлевич; Прищепа, Николай МихайловичИспарением водных растворов молибдатов лития или натрия с аммонием, калием, рубидием и цезием получены монокристаллы гидратированных соединений, изучена их термическая устойчивость. Monocrystals of hydrate compounds are preparated by evaporation of aqueous solutions molybdates lithium or natrium with ammonium, kalium, rubidium and cesium. Its thermal stability is learned.Документ Синтез монокристаллов гидратов двойных вольфраматов двух одновалентных катионов(1985) Перепелица, Александр Петрович; Ищенко, Вера Николаевна; Пищай, Иван Яковлевич; Фоменко, Вениамин Васильевич; Прищепа, Николай МихайловичИспарением водных растворов вольфраматов лития и калия или рубидия; натрия и калия или рубидия, или цезия получены монокристаллы гидратированных соединений, изучена их термическая устойчивость. Monocrystals of hydrate compounds are prepared by evaporation of aqueous solutions tungstates of lithium and kalium or rubidium; natrium and kalium or rubidium, or cesium. Its thermal stability is learned.Документ Синтез двойных молибдатов РЗЭ и диметиламмония(1980) Мохосоев, Маркс Васильевич; Горбалюк, А. Д.; Перепелица, Александр Петрович; Алексеев, Ф. П.Из водных растворов получены соединения (CH3)2NH2Ln(MoO4)2·xH2O, x=0-4, выполнен химический анализ, исследована термическая устойчивость соединений. Compounds (CH3)2NH2Ln(MoO4)2·xH2O, x=0-4, are preparated into water solution, chemical analysis is realisated, thermal stability is inversigated.Документ Термізація молока як спосіб поліпшення його технологічних властивостей(2004) Фещенко, Галина Петрівна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаДоведено доцільність використання первинної термообробки вихідного молока – термізації, з метою підвищення його термостійкості, поліпшення якісних характеристик молока та стійкості до зберігання. Вивчено характер змін фізико-хімічних показників молока після термізації і протягом зберігання. Встановлено оптимальний режим термізації при виробництві молочних продуктів. One substantiated appropriateness (feasibility) of the primary heat treatment – thermization – of original milk, aimed to improve its thermal stability, quality properties and storage stability. Change patterns in physical and chemical indicators of milk after thermization and during storage were studied. Optimal thermization conditions for dairy products were determined.