05.18.05 - Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7363
Переглянути
1 результатів
Результати пошуку
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Документ Удосконалення технології вилучення сахарози з бурякової стружки із застосуванням полімерного біоцидного препарату(2007) Чорна, Тетяна МиколаївнаДисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.05 – Технологія цукристих речовин та продуктів бродіння. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2007. Робота присвячена підвищенню ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом удосконалення технології вилучення сахарози з бурякової стружки. В дисертаційній роботі представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень щодо закономірностей екстрагування сахарози із застосуванням полімерного біоцидного препарату комплексної дії – полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ). Встановлено ефективність застосування ПГМГХ під час перероблення сировини різної технологічної якості. Досліджено механізм взаємодії ПГМГХ з пектиновими речовинами клітинного соку буряків. Визначено ефективність біоцидної дії ПГМГХ відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку. Запропоновано технологію вилучення сахарози з бурякової стружки із застосуванням ПГМГХ, яка пройшла випробування в промислових умовах. Розроблено та затверджено галузеву технологічну інструкцію і технологічний регламент по використанню дезінфекційного засобу “Біодез” (на основі ПГМГХ) для дезінфекції технологічних вод та продуктів на підприємствах цукрової промисловості. The dissertation for obtaining of scientific degree of Candidate of the Technical Science on the specialty 05.18.05 – Technologies of sugary substances and fermentation products. – National University of Food Technologies, Kiev, 2007. The work is devoted to the increase of efficiency of sugar-beet production by the improvement of saccharose withdrawal technology from the beet shaving. In dissertation work the results of theoretical and experimental researches are represented in relation to the pattern of the saccharose extracting with application of modern polymeric biotsidic preparation – polyhexamethylene guanidine gidrohloride (PGMGH). It is set efficiency to the influence of PGMGH with the purpose of upgrading on the quality of diffusion and cleared juice at processing of a different technological quality. The mechanism of cooperation PGMGH is set with the pectin matters of diffusive juice is investigated. It is certain efficiency to the action of PGMGH on the microorganisms of nourishing water and diffusive juice. On the basis of the conducted researches the technology of withdrawal of saccharose is offered from the beet shaving with application PGMGH, which passed experimental verification and testing under industrial conditions. Technological branch instruction and technological branch regulation after the use of the disinfectant agent “Biodez” (on the basis of PGMGH) for dezinfection technological water and products at the enterprises of sugar-beet industry have been developed and ratified.